Bigues i Riells celebra la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

16/9/2019
El municipi s’afegirà a la iniciativa amb la Cursa del Transport i la 2a Jornada de Mobilitat, el 17 i el 18 de setembre.
Dimarts 17 de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, Bigues i Riells participarà a la Cursa del Transport 2019. La competició entre un cotxe privat i l'autobús e7 per arribar abans a Barcelona. Tots dos vehicles sortiran a les 9.10 hores de la parada d’autobús del poliesportiu (Av. Prat de la Riba direcció l’Ametlla).

Dins del cotxe hi anirà la cap de Serveis a les Persones de l'Ajuntament de Bigues i Riells, que pel camí recollirà els tècnics de mobilitat de la resta de municipis de la Vall del Tenes i de Parets del Vallès. Pel que fa a l'autobús, hi ha pujaran diversos càrrecs polítics de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, entre ells, el president, Joan Galiano.

L’arribada està prevista a les 10.30 hores al carrer Rector Tirador de Barcelona, a prop de l’Estació de Sants. L’alcalde de Bigues i Riells i regidor de Mobilitat, Joan Galiano, ha explicat l’objectiu de la iniciativa: “Enfrontem el transport públic amb el privat per demostrar que és més econòmic, pràctic i sostenible l’autobús”.

A més a més, des de les 6.30 hores fins a les 10.30 hores, hi haurà un estand de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic a les parades per tal d’informar els usuaris sobre les línies de bus urbà i de bus exprés.

Un circuit de bicicletes i patinets i un taller de cistelles de cartró

El 18 de setembre, Bigues i Riells celebrarà la 2a Jornada de Mobilitat. Des de la regidoria de Mobilitat del Consistori es torna a organitzar un dia dedicat a conscienciar els més petits de la importància de la correcta circulació i de la mobilitat sostenible. L’Ajuntament de Bigues i Riells compta amb voluntaris de la Policia Local, Protecció Civil, la Creu Roja, l’entitat de gossos de salvament Pimercan i els centres educatius per aquesta segona edició.

 
 
Dimecres de les 9.30 hores a les 12.00 hores, la plaça Miquel Bosch es convertirà en un circuit amb tots els detalls pensat per a bicicletes i patinets. Els alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola El Turó i de l’Escola El Colomer circularan, sota la supervisió de la Policia Local, per diverses estacions. Els participants portaran un carnet de conducció que al final de la jornada mantindran o se’ls podrà retirar en funció de si han circulat correctament.

Paral•lelament, al pavelló municipal de Can Badell, al llarg del matí, els alumnes de 1r i 2n de primària de l’Escola El Turó i de l’Escola El Colomer faran un taller de cistelles de cartró per a les bicicletes. Ambdues activitats promouen la circulació sostenible. Es preveu que dimecres vinent, gairebé 300 alumnes participin activament de la segona Jornada de Mobilitat del municipi.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells i regidor de Mobilitat, ha explicat l’objectiu de la iniciativa: “Es tracta d’implicar els centres educatius del nostre municipi per tal que els més petits coneguin el civisme a través del joc. D’aquesta manera, tindrem aliats a cada casa, que recordaran als pares que no s’ha de córrer i que cal seguir les indicacions”.

Expressament per a l’edició d’enguany, el Consistori ha encarregat, des de la regidoria de Mobilitat, una sèrie de complements per als infants participants. Es tracta d’una armilla reflectant, un clauer, un braçalet i un adhesiu. Tots quatre complements duen el logotip de la 2a Jornada de Mobilitat, format per una nena i un nen amb bicicleta i patinet, supervisats per una agent de policia.