Bigues i Riells contra la violència masclista

21/11/2019
La regidoria d'Igualtat i les entitats feministes del municipi han organitzat una desena d'activitats en el marc del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere.
El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere. La regidoria d'Igualtat del Consistori i les entitats feministes de Bigues i Riells se sumen a aquesta reivindicació amb una desena d'actes.

Per començar, el diumenge 24 de novembre, s'ha organitzat una Ruta Lila que sortirà a les 10.00 hores del Centre Cívic i Cultural el Rieral. No cal inscripció per a la caminada, que inclourà punts d'avituallament i de reflexió.

El dilluns 25 de novembre, es presentarà el Servei d'Informació i Atenció a la Violència de Gènere al vestíbul del Centre Cívic i Cultural el Rieral, a les 18.00 hores. Seguidament, hi haurà una masterclass de defensa personal.

Dimarts 26 de novembre, es convida la població a participar al taller de preparació de la performance "Vides Trencades". Es tractarà d'intervenir les sabates que els habitants del municipi han donat per fer possible una expressió artística en record a les dones assassinades per la violència masclista. L'activitat es farà a les 17.00 hores, al mateix centre cívic de Bigues.

Dimecres 27 de novembre, la psicòloga i psicoterapeuta grupal experta en gènere, Antonia Guerrero, oferirà un taller de micromasclismes a les 18.00 hores al Centre Cívic de Riells del Fai. L'activitat definirà els micromasclismes i oferirà eines per detectar-los i combatre'ls.

Dijous 28 de novembre, tindrà lloc la performance "Vides Trencades" a les 18.00 hores al Centre Cívic i Cultural el Rieral. S'exposaran els parells de sabates simbolitzant l'espai que haguessin ocupat les 90 dones assassinades aquest 2019.

Des de la regidoria d'Igualtat es reivindica que: “El masclisme és la por dels homes a les dones sense por” com deia Eduardo Galeano.