Bigues i Riells contra la violència masclista

23/11/2020
La regidoria d'Igualtat i les entitats feministes del municipi han organitzat una sèrie d'activitats en el marc del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere.

Inscripció a la projecció.
Inscipció a l'espectacle.
El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència de Gènere. La regidoria d'Igualtat del Consistori i les entitats feministes de Bigues i Riells se sumen a aquesta reivindicació amb la programació de diversos actes.

Des de la regidoria d'Igualtat, Mayte Escobar, reivindica que: "El masclisme és la por dels homes a les dones sense por"com deia Eduardo Galeano.

Escobar ha explicat la necessitat de donar resposta a la violència masclista en un moment com l'actual, en què el confinament ha agreujat la situació: "La vulnerabilitat de les dones i els infants s'ha de denunciar i no deixarem de fer-ho".

Encara que des de la regidoria s'ha optat per la no concertació de persones per garantir la seguretat de tothom, no es deixaran de reivindicar els drets.

De fet, aquests dies previs, diverses dones a títol personal i les entitats feministes del municipi han estat enganxant, a les papereres de Bigues i Riells, adhesius amb el lema "Diposita aquí el teu masclisme", una iniciativa de visibilització de l'Institut Català de la Dona.
Aquest dimecres, 25 de novembre, es farà la lectura del manifest, signat per totes les entitats feministes i per tots els grups polítics del plenari, i es projectarà la pel·lícula "Tierra de Hombres" en format cinefòrum. L'acte tindrà lloc al Teatre Auditori Polivalent de les 18.00 a 21.30 hores amb la col·laboració del Cineclub. Per poder-hi participar caldrà formalitzar una inscripció prèvia a: www.entrapolis.com.
A més, divendres 27 de novembre, Aquelarre Feminista organitza l'espectacle "La dona que vull ser: La rateta" a càrrec de la Companyia La rateta ja no escombra l'escaleta. L'obra es farà al Teatre Auditori Polivalent de les 18.00 a les 20.00 hores. Aquesta és una activitat dels Pressupostos Participatius de Joventut, és a dir que va ser votada per la majoria de l'Assemblea Jove 2020. Inscripció.

La programació romandrà subjecte a l'evolució de la COVID-19 i a les directrius i recomanacions que estableixin les autoritats sanitàries. En qualsevol cas, la mascareta serà obligatòria i caldrà respectar la distància de seguretat entre persones.
Documentació