Bigues i Riells del Fai amfitrió de la tercera trobada per impulsar la DOP d’Oli del Vallès

11/4/2022
Una desena d’alcaldies i una desena de productors es van reunir al Teatre Auditori Polivalent per sumar esforços en la creació de la Denominació d’Origen Protegida.
Bigues i Riells del Fai ha estat la població amfitriona de la tercera trobada d’alcaldies i persones productores per a la creació d’una Denominació d’Origen Protegida per a l’Oli del Vallès. 9 alcaldies i 10 productores i productors es van trobar divendres passat al Teatre Auditori Polivalent per traçar l’estratègia per aconseguir aquesta acreditació de qualitat.

Els productors van manifestar el seu suport a la iniciativa i les alcaldies van explicar els passos fets fins ara en el procés. Entre aquests passos, s’han fet contactes amb la delegació territorial d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que els ha informat que la creació de la DOP és factible.

De fet, es compleixen els tres requisits per a una DOP: arrelament històric del producte a l’espai territorial, capacitat per desenvolupar tota la cadena productiva dins del territori a protegir i que el terreny tingui incidència en la qualitat del producte.

 
 
Els ajuntaments estan decidits a seguir el camí per obtenir la DOP, amb el convenciment que serà una contribució a donar continuïtat a l’activitat agrària a la comarca.

L’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, va remarcar la predisposició dels consistoris: “Serem al costat del sector per tirar endavant aquesta iniciativa, amb suport econòmic i tècnic per aconseguir que la DOP sigui una realitat."

Amb el vistiplau i l'encàrrec de les productors i els productors la DOP comença a caminar. Pròximament se celebrarà una trobada tècnica per determinar els passos administratius per obtenir la certificació.