Bigues i Riells del Fai celebra el Dia Internacional de les Dones

1/3/2023
El consistori organitza activitats feministes per generar sensibilització i xarxa de sororitat tot el mes de març.
Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha volgut estendre la reivindicació feminista directa, a tot el mes de març. Les activitats, en el marc del Dia Internacional de les Dones començaran el 3 de març. L'esperit de la programació d'enguany és teixir xarxes de sororitat entre la població.

Divendres 3 de març es farà una gimcana de dones al gimnàs de l’escola El Turó a les 18.00 hores, amb el suport del Club de Judo de Bigues i Riells.

Dilluns 6 de març a les 19.00 hores es farà una xerrada sobre la dona empoderada, a càrrec de Cristina Sharak, a la sala Pau Joan de la biblioteca municipal.

Dimarts 7 de març a les 18.30 hores es trobarà el grup de discussió del Pla Local d’Igualtat al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai. Per assistir-hi cal fer una reserva gratuïta a entrapolis.com.

Des del mes d’octubre, el personal tècnic municipal treballa en aquest pla a través del recurs de la Diputació de Barcelona i aquest mes s'han fet dues sessions de formació al personal tecnicopolític en perspectiva de gènere. El Pla Local d’Igualtat i Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere de Bigues i Riells del Fai es complementa amb grups de discussió oberts a la ciutadania.

 
 
Dimecres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, la regidora d’Igualtat, Mayte Escobar, farà la lectura del manifest a les 18.30 hores a l’espai 1 d’octubre (davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral). A les 19.00 hores, s’inaugurarà l’exposició Més Ke Frida. La mostra artística d’Alejandra Nores estarà al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues fins el 31 de març.

A més, els dies 8, 9 i 10 de març es podrà veure la performance El sostre de vidre i el terra enganxós, al vestíbul del Centre Cívic i Cultural El Rieral.

Dijous 9 de març, a les 19.00 hores, es projectarà un documental feminista al Teatre Auditori Polivalent i hi haurà tertúlia posterior.

Divendres 10 de març, es farà un taller de sòl pelvià, a càrrec de Mireia Grossmann, a les 18.30 hores, al Teatre Auditori Polivalent. Per assistir-hi caldrà fer una reserva gratuïta a entrapolis.com.

Dissabte 25 de març hi haurà una caminada titulada Les plantes comestibles oblidades de la zona, a càrrec d’Eva Bastón. La sortida es farà a les 11.00 hores des del Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues.
Documentació