Bigues i Riells del Fai celebra el Dia de la Terra

26/3/2024
Els dies 7, 9, 19, 21 i 28 30 d’abril s’organitzen activitats de descoberta i sensibilització: conèixer els ocells, el patrimoni i cuidar l’entorn i l’11 de maig tindrà lloc el Let’s Clean Up.
El 22 d’abril se celebra el Dia de la Terra i l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s’hi ha adherit organitzant diverses activitats de sensibilització amb la cura de l’entorn per commemorar-lo durant tot el mes d’abril.

El 7 d’abril s’inaugurarà l’exposició "Aromes i sabors del Montseny" a les 12.00 hores a la sala Pau Joan de la Biblioteca a càrrec de l’autor Salvador Riera i Ibern, químic aromista. La mostra es podrà visitar fins el 18 d'abril al Centre Cívic i Cultural El Rieral.

El 9 d’abril el grup del projecte Llegim el Riu celebrarà la jornada de cocreació a la biblioteca a les 19.00 hores. Aquest és un projecte que ha implicat la ciutadania en la creació de polítiques públiques per gestionar i conservar el patrimoni fluvial, en aquest cas el riu Tenes.

A partir del 19 d’abril es podrà visitar l’exposició "Les Aus", cedida per la Fundació Rivus, al Centre Cívic i Cultural El Rieral. La mostra, que explica la rica diversitat d’ocells del nostre entorn i el seu paper bioindicador, posant en relleu aquelles espècies que aporten informació d’una bona qualitat dels rius, es podrà veure fins el 28 d’abril.

 
 
El 21 d’abril es farà un taller de creació per aprendre a elaborar paper reciclat, de 10.00 h a 14.00 hores a l’Espai 1 d’Octubre (davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral). Aquesta és una activitat adreçada a famílies amb infants majors de 4 anys. Cal inscriure’s prèviament a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania. Els participants poden portar material utilitzat per donar-li una segona vida (papers, diaris, o restes de material).

El 28 d’abril es farà una sortida per a conèixer els ocells de Bigues i Riells del Fai, a càrrec de l'ornitòleg, Artur Morales Mombiela. Serà una passejada enfocada al públic adult, ja que serà fonamental caminar en silenci. La sortida es farà a les 8.30 hores. Es recomana portar binocles, esmorzar, aigua, calçat còmode i roba que no sigui llampant. Aquesta activitat té aforament limitat i cal inscriure-s'hi, prèviament, a través d’entrapolis.com.

L’11 de maig tindrà lloc el Let's Clean Up Bigues i Riells del Fai, el punt de trobada serà al Centre Cívic i Cultural El Rieral de Bigues a les 9.00 hores. Per participar-hi caldrà inscriure’s prèviament a través d’entrapolis.com.