Bigues i Riells del Fai celebra el “març de la dona”

2/3/2022
El consistori organitza activitats tot el mes en el marc del Dia Internacional de les Dones.
Des de regidoria d’Igualtat s’ha volgut estendre la reivindicació feminista directa, per part de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, a tot el mes de març. El “març de la dona” començarà coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març.

Dimarts 8 de març, es descobrirà el mural de l’artista Alejandra Nores dedicat a la denúncia sobre el sostre de vidre i en homenatge a les dones, al mur de davant del pavelló municipal d’esports. A les 18.00 hores es podrà veure l’obra i es farà la lectura del manifest amb la presència de les entitats de dones del municipi.

El Club d’Hoquei Patins de Bigues i Riells ha creat un photocall feminista per qui es vulgui fotografiar en el marc dels actes del “març de la dona”. Les imatges es podran enviar al correu de la regidoria d’Igualtat (igualtat@biguesiriells.cat) amb l’autorització pertinent perquè, més endavant, des del consistori, se’n pugui fer un collage.

Al vespre del mateix dia 8, a les 19.30 hores, Montse Sirés oferirà la xerrada Potenciant l'arquetip femení dins nostre al Teatre Auditori Polivalent.

Divendres 11 de març a les 19.00 hores la biblioteca municipal s’afegirà a la reivindicació amb el taller de contes per adults Dones a ritme de Boleros.
 
 
Dissabte 12 de març es farà una caminada popular reivindicativa a Riells del Fai. El GEBRACB s’encarregarà de la ruta i el Grup de Dones de Bigues i Riells oferirà un esmorzar saludable.

Divendres 18 de març el Centre Cívic de Riells del Fai acollirà un taller d'art terapèutic, Sanant les ferides patriarcals, a les 18.30 hores. Aquesta activitat és exclusiva per a dones i persones no binàries i l’organitza l’entitat Hèlix Libera.

A més a més, els centres educatius del municipi faran a l'aula, un taller de consciència de la desigualtat per raó de gènere durant el mes de març.

Un punt lila a cada botiga

Des de la regidoria d’Igualtat s’impulsa una campanya per convertir els comerços en punt lila. Aquesta acció implica bàsicament que les botigues disposin dels fulletons informatius, tant físics com en format QR, sobre com actuar en cas d’una situació de violència masclista, tant emocional com física.

L’equip d’Igualtat visitarà les botigues del municipi amb aquest objectiu. Per esdevenir punt lila només cal contactar amb la regidoria a través del correu electrònic: igualtat@biguesiriells.cat.