Bigues i Riells del Fai celebra el Mes de la Dona

4/3/2024
El consistori organitza activitats feministes per generar sensibilització i xarxa de sororitat tot el mes de març.
Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha volgut estendre la reivindicació feminista directa, a tot el mes de març. Les activitats, en el marc del Dia Internacional de les Dones començaran dijous 7 de març a les 19.00 hores amb un taller d’aikido amb mirada femenina a l’escola El Colomer.

Divendres 8 de març, Dia Internacional de les Dones, es farà un taller d’estampació tèxtil amb temàtica del 8M a l’Espai Jove L@Cova a les 17.30 hores. La regidora d’Igualtat, Mayte Escobar, farà la lectura del manifest a les 19.30 hores a l’espai 1 d’octubre (davant del Centre Cívic i Cultural El Rieral). A les 20.00 hores arribarà el plat fort d’enguany: el monòleg Mamasita de la còmica catalana, Charlie Pee, al Teatre Auditori Polivalent. Ja se’n poden reservar les entrades a través d’entrapolis.com.

Dissabte 9 de març, el Cineclub projectarà un documental sobre les dones al món de l'esport a les 19.30 hores al Teatre Auditori Polivalent. Seguidament, es farà una taula rodona de dones esportistes, a càrrec del Club Hoquei Patins Bigues i Riells.

Dimecres 13 de març tindrà lloc el cicle de xerrades Enraonem sobre científiques del municipi, a les 20.00 hores al Teatre Auditori Polivalent.

Divendres 15 de març es farà la gimcana feminista càrrec del Club de Judo Bigues i Riells a les 17.30 hores al gimnàs de l'escola El Turó.

Dissabte 16 de març es podrà gaudir del taller Parlem de Sexualitats, a càrrec de Paula Valenzuela, a les 11.00 hores al Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai.

Diumenge 17 de març es farà un taller d’estampació a les 10.00 hores al parc de Lluís Companys, liderat per l'establiment Patichi de BIRCA. Seguidament, es farà un entrenament lila, a càrrec de Lorena Hica.

Dimecres 20 de març es farà un cercle de dones emprenedores a les 20.30 hores al Centre Cívic i Cultural El Rieral. Aquesta activitat és una iniciativa de BIRCA i la taula serà moderada per Encarna Pérez.

Durant tot el mes de març

  • Es farà una crida a totes les dones del municipi que vulguin una sessió fotogràfica gratuïta per tal que sol·licitin a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania participar en el projecte Dones de Bigues i Riells del Fai, liderat per l'establiment Magole Foto Studio de BIRCA.
  • El grup de Dones de Bigues i Riells impulsa l’elaboració del mural Arbre dels desitjos feministes.
  • BIRCA organitza l’exposició de lemes feministes als comerços del municipi.
  • La Biblioteca oferirà una exposició documental monotemàtica del 8M.
  • Les escoles gaudiran de l’exposició l’Enginy invisible.
  • A més, l’Institut Maria de Bell-Lloc el 4 de març celebrarà la trobada de les delegades i delegats liles i el 8 de març farà una dinàmica sobre el Dia Internacional de les Dones.