Bigues i Riells del Fai celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

9/9/2021
El municipi s'afegeix a la iniciativa del 17 al 22 de setembre amb una pedalada, una pel·lícula, una caminada i una exposició.
Del 16 al 22 de setembre se celebra la Setmana Europea de la Mobilitat al continent. L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'hi afegeix, per tercer any consecutiu, amb quatre propostes.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, ha explicat la importància de la jornada: "La Setmana Europea de la Mobilitat ens permet divulgar el missatge ecologista a través de l'oci i així, de mica en mica, treballar per una societat més conscienciada i sostenible".

Per començar, divendres 17 de setembre, a les 17.30 hores, es projectarà la pel·lícula Bikes al Teatre Auditori Polivalent. Les bicicletes protagonitzen un divertit film d'animació, per a tots els públics, amb missatge ecologista nominada als Goya. Caldrà reservar entrada a través de la plataforma www.entrapolis.com.

Seguidament, diumenge 19 de setembre, a les 10.00 hores, es farà una caminada popular de set quilòmetres al voltant del camí fluvial, amb la col·laboració del GEBRACB. La sortida serà des del Centre Cívic i Cultural el Rieral. Caldrà reservar entrada a través de la plataforma www.entrapolis.com.

A més, del 20 al 22 de setembre, hi haurà una mostra dedicada al vehicle elèctric al Centre Cívic i Cultural el Rieral. L'exposició posa sobre la taula els avantatges ambientals, energètics i econòmics del vehicle del futur.

Per acabar, dimecres 22 de setembre, a les 17.30 hores, se celebrarà la pedalada jove, amb bicicleta de muntanya. La sortida es farà des del parc de Can Badell i serà obligatori portar aigua i casc durant tota l'activitat.

Les inscripcions es faran a l'Espai Jove L@Cova. La pedalada està pensada per persones de 12 a 19 anys. En el cas dels menors d'edat hauran de presentar l'autorització dels seus tutors legals.