Bigues i Riells del Fai compromès amb la lluita LGTBIQ+

2/7/2021
La regidoria d'Igualtat va commemorar el Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+ amb la lectura del manifest i una xerrada sobre experiències trans.
Dilluns 28 de juny, l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai es va afegir a la reivindicació del Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ+. Al migdia la regidora d'Igualtat, Mayte Escobar, va presentar la lectura del manifest, a càrrec de Nico Mayolas, membre de l'entitat LGTBIQ+ del municipi, TLGB_BIR_VO.

Diverses persones i membres de l'equip de govern es van aplegar a l'espai 1 d'Octubre, davant del Centre Cívic i Cultural el Rieral per sentir un manifest punyent i compromès.

Dimecres 30 de juny, la reivindicació va continuar amb una xerrada sobre experiències trans al Casal d'Avis.

Victòria Perich i Nico Mayolas van explicar la seva experiència personal. Aquesta va ser la porta d'entrada a un diàleg constructiu envers el col·lectiu trans.
 
 
 
Les famílies del Nico i de la Victòria també hi van ser i van poder compartir la seva vivència, fet que va ser molt enriquidor.

Durant la xerrada es van debatre temàtiques com ara la nova Llei Trans o el llenguatge no sexista en un ambient distès.

Mayte Escobar, regidora d'Igualtat, ha valorat els actes positivament: "Estic satisfeta del reconeixement de la tasca del consistori, actes com aquest ens confirmen que anem en la línia correcta. Ens queda molt per fer, però farem el camí molt ben acompanyats".

En aquesta "línia correcta", durant la Festa de Bigues del 2021, hi va haver un punt lila i LGTBIQ+, per tal de poder atendre a tothom, des de la diversitat. A més, el 10 i l'11 de juliol hi ha programades les terceres jornades feministes, organitzades per l'Aquelarre Feminista de Bigues i Riells del Fai, una proposta dels Pressupostos Participatius de Joventut 2021.