Bigues i Riells del Fai compta amb una nova parella lingüística

5/10/2023
El consistori promociona el programa d’enriquiment lingüístic, cultural i personal: Voluntariat per la Llengua (VxL).
La Montse i la Saloua són la nova parella lingüística de Bigues i Riells del Fai. La Saloua és marroquina i fa un parell d'anys que viu a Catalunya. Actualment, té moltes ganes d'aprendre de tot i, sobretot, d’aprendre català. La Saloua està molt contenta amb els cursos i ara també de tenir una companya com la Montse, amb qui compartirà converses senzilles sobre temes del dia a dia.

El Voluntariat per la Llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. 
 
El VxL facilita la conversa en català a persones amb coneixements bàsics de la llengua que necessiten practicar-la per adquirir fluïdesa (aprenents) amb persones que la parlen (voluntariat).

Qui vulgui formar part del programa com a persona volunària o com bé com a aprenent es pot adreçar al personal de la biblioteca municipal, que obre els matins de dijous i dissabte de 10.00 a 13.00 hores i les tardes: de dilluns a divendres de 15.00 a 20.00 hores.