Bigues i Riells del Fai consolida el segell de transparència

16/4/2024
L’alcalde rep el guardó dels indicadors Infoparticipa que reconeixen l’accessibilitat del consistori amb un 88,46%.

Consulteu els resultats
Dimarts 9 d'abril, l’alcalde de Bigues i Riells del Fai, Joan Galiano, va recollir el segell Infoparticipa atorgat al consistori per la seva transparència, en el marc de l’11a edició del lliurament de guardons del Segell Infoparticipa.

Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells del Fai, s'ha mostrat satisfet amb l'obtenció del guardó: "Aquest reconeixement és fruit d'una tasca intensa i constant de l'àrea de Govern Obert i Transparència. Per aconseguir el segell ha calgut un treball conjunt i transversal de totes les àrees del consistori. Celebrem aquest pas, que ens referma i ens motiva per seguir millorant en les pròximes edicions".

A l’acte, celebrat a la sala d’actes del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, es va reconèixer un total de 116 ajuntaments, deu consells comarcals i tres diputacions. En el cas de Bigues i Riells del Fai s’ha obtingut el segell per segona vegada consecutiva, amb una puntuació del 88,46%.
 
 
El Segell Infoparticipa és un guardó atorgat pel grup de recerca de Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les institucions.

A partir dels 52 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, s'atorga el Segell Infoparticipa als ajuntaments que obtenen més indicadors positius en funció de la seva població.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques:
• Qui són els representants polítics
• Com gestionen els recursos col·lectius
• Com gestionen els recursos econòmics
• Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius
• Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana