Bigues i Riells del Fai contra la violència masclista

23/11/2021
La regidoria d'Igualtat i les entitats feministes han organitzat diverses activitats de conscienciació en el marc del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les dones.
El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones. Des de la regidoria d'Igualtat, amb la col·laboració de les entitats feministes del municipi, l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'afegeix a aquesta reivindicació amb mitja dotzena d'actes.

Per començar, el dijous 25 de novembre, s'ha organitzat una ruta saludable a càrrec del Grup de Dones de Bigues i Riells, que sortirà a les 15.30 hores del Centre Cívic i Cultural el Rieral. Seguidament, a l'espai 1 d'octubre de Bigues,serà el torn de "Camino sur", un espectacle de carrer a càrrec d'Helix Libera.

A continuació, la regidori d'Igualtat, Mayte Escobar, farà la lectura del manifest i els tallers del Grup de Dones de Bigues i Riells. Un berenar clourà la jornada. Per participar en aquestes activitats no caldrà reserva, ja que es faran a l'aire lliure.

Divendres 26 de novembre hi haurà un taller d'autoprotecció titulat "Conèixer i gestionar la por", a càrrec del Club de Judo, de 17.00 a 20.00 hores, al gimnàs de l'escola El Turó. Es podran reservar les entrades a través de la plataforma entrapolis.

 
 
Dissabte 27 de novembre, a les 20.30 hores, tindrà lloc l'espectacle de circ-cabaret feminista de TuSí(k)Circ i Helix Libera, al Teatre Auditori Polivalent. En aquest acte també es llegirà el manifest a càrrec de la regidora d'Igualtat, Mayte Escobar. Es podran reservar les entrades a través de la plataforma entrapolis.

A més, fins el 30 de novembre es podrà visitar l'exposició fotogràfica sobre la prevenció del càncer de mama: "I si te les toques?" al Centre Cívic i Cultural el Rieral.

Des de la regidoria d'Igualtat, Mayte Escobar, reivindica que: "El feminisme és la idea radical que les dones són persones i per tant, cal transformar les realitats i crear-ne de noves amb mirades i plantejaments als que s'han fet servir fins ara".