Bigues i Riells del Fai engega el projecte Cingles

12/2/2024
El consistori i l’institut Maria de Bell-lloc impulsen un projecte que compagina l’activitat acadèmica amb pràctiques en empreses del municipi.
L’institut Maria de Bell-lloc i l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, a través de la regidoria d'Educació, inicien un projecte de diversificació curricular adreçat a l’alumnat de segon cicle d'ESO. Cingles és el nom d’aquesta iniciativa, que permet compaginar l’activitat acadèmica amb pràctiques en empreses del municipi, fet que permet a l’alumnat endinsar-se en el món laboral i conèixer diverses branques de la formació professional.

El projecte Cingles neix amb la voluntat de donar una resposta alternativa a l’alumnat amb necessitats específiques, d’oferir-los un suport addicional intensiu i facilitar la seva integració en la societat. En aquesta modalitat curricular l’alumnat realitza un 40% de les hores lectives fora del centre amb l’objectiu de fomentar la independència de l’alumne en el desenvolupament de les seves capacitats.

 
Aquesta iniciativa està destinada a un màxim de 12 alumnes, de 3r i de 4t d’ESO, per garantir un seguiment personalitzat per vetllar per l’aprofitament d’una oportunitat per millorar les competències bàsiques a través del compromís.

Aquest curs 2023-2024 ha entrat en funcionament el projecte i aquest mes de gener s'ha iniciat la part pràctica d'aquest alumnes de 4t d'ESO. L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'hi ha adherit amb 6 llocs d’aprenentatge al programa, que ja han estat ocupats. Es tracta de formar part del personal municipal que fa funcionar el pavelló municipal d’esports, el Centre Cívic i Cultural de Riells del Fai, la brigada municipal i l’escola bressol municipal La Puput, entre d’altres. A més, s’han adherit a la iniciativa les direccions i les empreses de menjador de l’escola El Turó i de l’escola El Colomer.