Bigues i Riells del Fai ha celebrat el Dia de la Terra intensament

14/5/2024
La regidoria de Medi Ambient ha dut a terme activitats de descoberta i de sensibilització durant els mesos d’abril i de maig.
Dissabte 11 de maig va tenir lloc l’última activitat organitzada en el marc del Dia de la Terra: el Let's Clean Up Bigues i Riells del Fai, una iniciativa per recollir residus de certs punts del municipi i conscienciar sobre la importància de mantenir en bon estat l'entorn, que va comptar amb la participació de la ciutadania i el suport del GEBRACB.

Des del 7 d’abril fins dissabte passat han tingut lloc un reguitzell d’actes enfocats a la sensibilització de la població. Durant el mes d’abril s’ha pogut visitar l’exposició "Aromes i sabors del Montseny", que va comptar amb la presentació a càrrec del seu autor Salvador Riera i Ibern, químic aromista.

El 9 d’abril el grup del projecte Llegim el Riu va dur a terme la jornada de cocreació. Aquest és un projecte de ciència ciutadana que ha servit per recollir dades del riu Tenes, conèixer el seu estat ecològic i debatre possibles accions per poder conservar-lo.
 
Fins el 28 d’abril s’ha pogut visitar l’exposició "Les Aus", cedida per la Fundació Rivus. La mostra ha posat sobre la taula la rica diversitat d’ocells del nostre entorn i el seu paper bioindicador, posant en relleu aquelles espècies que aporten informació d’una bona qualitat dels rius.

El 21 d’abril es va fer un taller de creació per aprendre a elaborar paper reciclat a la Ciutadania i el 5 de maig es va fer una sortida per a conèixer els ocells de Bigues i Riells del Fai, a càrrec de l'ornitòleg, Artur Morales Mombiela.

El consistori creu vital organitzar activitats on la població sàpiga què pot fer a nivell individual per contribuir a la conservació del territori.