Bigues i Riells del Fai ha viscut el Mes de la Dona

25/3/2024
El consistori ha programat activitats feministes per teixir una xarxa de sororitat i actualment, fa una crida a les dones del municipi per participar d’una sessió de fotografia gratuïta.
Des de la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha volgut estendre la reivindicació feminista directa, a tot el mes de març. Les activitats, en el marc del Dia Internacional de les Dones van començar el 7 de març i s’han allargat fins el 20 de març. Aquestes activitats han aplegat gairebé 500 persones.

A més, actualment, encara està en marxa el projecte Dones de Bigues i Riells del Fai, liderat per l'establiment Magole Foto Studio de BIRCA, que fa una crida a totes les dones del municipi per participar en una sessió de fotografia gratuïta.

El Dia Internacional de les Dones es va fer un taller d’estampació tèxtil amb temàtica del 8M a l’Espai Jove L@Cova. La regidora d’Igualtat, Mayte Escobar, va fer la lectura del manifest a l’espai 1 d’octubre i el públic va cantar conjuntament Cant de lluita de Roba Estesa, com a himne feminista. Seguidament, la còmica catalana, Charlie Pee, va interpretar el seu monòleg Mamasita al Teatre Auditori Polivalent.
 
 
Durant el mes de març s’han dut a terme diverses activitats de sensibilització, de sororitat i de divulgació. El Cineclub va projectar un documental sobre les dones al món de l'esport, el Club Hoquei Patins Bigues i Riells va organitzar una taula rodona de dones esportistes i el cicle de xerrades Enraonem es va dedicar a les dones científiques del municipi.

També es va dur a terme un taller d'aikido amb mirada femenina i el Club de Judo Bigues i Riells va muntar una gimcana feminista, el consistori va programar la xerrada Parlem de Sexualitats amb Paula Valenzuela i un entrenament lila, a càrrec de Lorena Hica. A més, BIRCA va impulsar un taller d’estampació, a càrrec de l’establiment Patichi, i un cercle amb testimonis de dones emprenedores, moderat per Encarna Pérez.

A més, el grup de Dones de Bigues i Riells va dur a terme l’elaboració del mural Arbre dels desitjos feministes, la Biblioteca va oferir una exposició documental monotemàtica del 8M, les escoles van aprendre amb la mostra l’Enginy invisible i l’Institut Maria de Bell-Lloc va celebrar la trobada de les delegades i delegats liles.