Bigues i Riells del Fai participa de nou en la Setmana Europea de la Mobilitat

22/9/2022
Del 19 al 21 de setembre s’han organitzat actes de conscienciació mediambiental per l'alumnat de les escoles del municipi.

Consulteu totes les imatges al Flickr del consistori!
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, per quart any consecutiu, amb tres propostes per a l’alumnat de les escoles del municipi.

Des de la regidoria de Mobilitat s’ha liderat una visita a l’Espai jove L@Cova, un circuit viari, amb la col·laboració de la Policia Local i de Protecció Civil, i un taller sobre contaminació acústica, els dies 19, 20 i 21 de setembre.

Visita a L@Cova, circuit viari i taller de contaminació

Per començar, dilluns 19 de setembre, l’alumat de primària va visitar l’Espai jove L@Cova, per conèixer els secrets que han fet guanyar dos premis internacionals sobre arquitectura sostenible a l’equipament.

Seguidament, dimarts 20 de setembre, la plaça de Miquel Bosch va esdevenir un circuit viari per a bicicletes. Els infants van rebre indicacions de la Policia Local per circular-hi correctament.

A més, van obtenir un carnet de conduir que havien d’omplir a base de bona circulació i de conèixer altres atraccions del circuit com ara una ambulància o un autobús. Hi va haver, també, una exhibició de la unitat canina de Palafrugell, que va demostrar la seva eficiència a l’hora de trobar substàncies.
 
 
A més, dimecres 21 de setembre l’alumnat va participar en el taller de la Diputació de Barcelona “Quin soroll fem? Quin aire respirem?”.

Aquest taller tenia l’objectiu de conscienciar sobre l’existència de soroll ambiental i de contaminació atmosfèrica a la ciutat, majoritàriament ocasionats pel trànsit de vehicles.

L’alumnat va aprendre que un aire net és un requisit bàsic per a la salut humana. També van saber que la font més important de contaminants a l’atmosfera és la crema de combustibles pel transport i la generació d'electricitat i que a les ciutats, més del 50% de la contaminació atmosfèrica és deguda al transport.

A més a més, el 18 de setembre, en el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, el GEBRACB va organitzar una de les excursions guiades de Francesc Maspons i Anglasell per la població general: la ruta de can Maspons a la font d’Infern.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai