Bigues i Riells del Fai registra una desocupació del 10,77%

7/2/2023
L'atur al municipi, el 2022, s'ha estabilitzat i es manté en la mitjana de la comarca.
Segons les dades oficials del Servei d’Informació Estadística Municipal (SIEM), la mitjana anual d’atur de Bigues i Riells del Fai ha estat d’un 10,77%. Aquesta xifra es troba en la mitjana comarcal de desocupació.

De fet, l’estabilitat econòmica del municipi i la millora de les vies d’accés es consoliden com a factor d’atracció de noves empreses després de la pandèmia.

Perspectiva de gènere

Ara bé, el 10,77% de desocupació registrada al municipi és fruit de la mitjana entre un 8,55% d’homes a l’atur i un 13,21% de dones. Hi ha 5 punts de diferència estable entre gèneres.

De fet, un 70%, del 13,21% de dones desocupades, tenen entre 40 a 44 anys. Les dones del municipi treballen majoritàriament en la indústria i el sector serveis.

 
 
Des del consistori es fa una lectura de desequilibri de gènere en l'ocupació i s'emplaça a treballar per millorar la situació actual a través d'accions en tots els àmbits en què es pugui incidir.

SEOVT, el servei d’ocupació de referència de la vall del Tenes

El Servei d’Empresa i Ocupació de la Vall del Tenes (SEOVT) s’encarrega de gestionar i difondre les ofertes laborals als municipis de la vall del Tenes, entre els quals hi ha Bigues i Riells del Fai.

El SEOVT també organitza activament tallers de formació i cursos de cerca de feina i d’emprenedoria, entre d’altres, per fomentar l’ocupació de la població.

Pel que fa al biaix de gènere, des del servei miren de pal·liar-lo amb campanyes i accions concretes adreçades a fomentar l’ocupació de les dones.