Bigues i Riells del Fai s’ha beneficiat del programa Moves III

5/12/2023
Els punts de càrrega per a vehicles elèctrics del municipi són fruit d’aquest programa d’incentius a la mobilitat elèctrica.
El consistori ha tirat endavant tres punts de recàrrega semi-ràpida de vehicles elèctrics, un d'ells a la plaça de Miquel Bosch i dos més a la zona d’aparcament del carrer d’Anna Mogas. Aquests tres equips permeten la carrèga de fins a 6 vehicles en total.

Aquests punts permeten recarregar tots els vehicles elèctrics existents del mercat i compten amb prestacions elevades per a la recàrrega en períodes de temps entre 60 i 90 minuts.

A més, la carrega cotxes elèctrics en aquests tres punts, situats al centre de Bigues, afavoreix el comerç local i permet a les persones que no compten amb garatge, poder adquirir un cotxe elèctric i carregar-lo.
 
 
Aquesta obra s’ha adjudicat a ESTABANELL IMPULSA SAU i ha tingut un cost de 38.189,46 €, 13.189,46 € d'aquest import han sigut finançats pel programa d’incentius a la mobilitat elèctrica MOVES III.
Què és el MOVES III?
El MOVES III és una iniciativa del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico (MITECO). El MOVES III és un dels principals programes d’ajuda del Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR), destinat a fomentar la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega. Aquest pla busca fomentar l’electrificació del transport amb la voluntat d’assolir l’objectiu de disposar de 5,5 milions de vehicles elèctrics circulant el 2030.