Bigues i Riells del Fai tanca el “març de la dona” amb èxit

1/4/2022
El consistori ha organitzat activitats tot el mes en el marc del Dia Internacional de les Dones.
Des de regidoria d’Igualtat s’ha volgut estendre la reivindicació feminista directa, per part de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai, a tot el mes de març. El “març de la dona” va començar coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, el 8 de març, i s’ha acabat amb una caminada popular reivindicativa, el 26 de març.

El 8 de març, es va descobrir el mural de l’artista Alejandra Nores dedicat a la denúncia sobre el sostre de vidre i en homenatge a les dones, al mur de davant del pavelló municipal d’esports i s’hi va llegir el manifest del 8M amb la presència de les entitats de dones del municipi.

El Club d’Hoquei Patins de Bigues i Riells va crear un photocall feminista per qui es volgués fotografiar en el marc dels actes del “març de la dona”. El consistori ha recopilat aquestes imatges i d’altres dels actes feministes celebrats i n’ha elaborat un collage per mostrar la transversalitat d’aquesta lluita que ha arrelat amb força al municipi.

El mateix dia 8, Montse Sirés va oferir la xerrada Potenciant l'arquetip femení dins nostre al Teatre Auditori Polivalent, amb un públic de més d’una quarantena d’assistents.

L’11 de març, la biblioteca municipal va oferir el taller de contes per adults Dones a ritme de Boleros, una anàlisi que va descobrir la música com a via d’alliberament sexual.
 
 
El 18 de març, el Centre Cívic de Riells del Fai va acollir un taller d'art terapèutic: Sanant les ferides patriarcals. Aquesta activitat va ser exclusiva per a dones i persones no binàries. Hèlix Libera va organitzar aquest espai no mixt per generar seguretat per compartir experiències. Per aquest motiu, la seguretat, no s’han captat imatges de l’activitat, per preservar l’espai íntim que s’hi va generar que queda sintetitzat en el fill vermell que es va acabar teixint entre les participants.

El 26 de març es va fer l’última activitat del “març de la dona”, una caminada popular reivindicativa a Riells del Fai. Una cinquantena de persones van assistir a l’activitat organitzada pel Grup de Dones de Bigues i Riells i doneSavies, amb la col·laboració del GEBRACB.

A més a més, el personal tècnic de la regidoria d’Igualtat ha dinamitzat tallers de consciència de la desigualtat per raó de gènere a les escoles del municipi durant el mes de març.

Concretament, s’ha fet una revisió del conte tradicional de la Ventafocs analitzant els estereotips i demanant a l’alumnat una proposta de conte revisat amb perspectiva de gènere. L’alumnat va demostrar la seva capacitat de reflexió, el seu sentit crític i la capacitat de construir noves narratives lliures de masclismes.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai