Bigues i Riells disposarà de fibra òptica el març del 2018

24/11/2017
Es presenten dos plans de desplegament de fibra òptica a Bigues i Riells, que començaran a desenvolupar-se a finals d'aquest any.
Durant aquest any, el departament de TIC de l’Ajuntament de Bigues i Riells ha mantingut una sèrie de reunions amb diversos operadors de telefonia per aconseguir un compromís de desplegament de fibra òptica al municipi.

Les dues empreses que han presentat els seus plans de desplegament han sigut Telefónica i Guifi.net, que començaran a desenvolupar els seus plans a finals d’aquest any, fet que permetrà que Bigues i Riells disposi de fibra òptica el març del 2018, molt abans del que estava previst inicialment, finals del 2019.

En concret, l’equip de desplegament de Fiber to the Home (FTTH) de Telefònica, es va reunir, durant el passat mes de juliol, amb l’alcalde, Joan Galiano, i el regidor de TIC, Jose Gómez, per tal d’establir les línies generals d’implantació de la fibra òptica a Bigues i Riells. 
D’aquesta reunió es va desprendre que el desplegament de les línies troncals i la xarxa general començaran a fer-se a finals del 2017 i que, segons el pla de desplegament de Telefónica, Bigues i Riells disposarà de fibra òptica a tot el municipi el març del 2018, facilitant així l’ús d’Internet, telefonia i televisió.

El desplegament de Telefónica no cobrirà la zona del polígon industrial de Can Barri a causa que aquest tipus de fibra és domèstica i la comercialització de la fibra dedicada (per empreses i organismes oficials) es fa a través d’un altre canal.

La implantació de la fibra òptica en aquesta zona sí que està prevista en el pla de desplegament presentat, el passat mes d’agost, per l’operador Guifi.net. Aquest operador no compartirà la infraestructura de Telefónica sinó que preveu tenir la seva pròpia xarxa de fibra al municipi, cosa que permetrà oferir una major oferta als usuaris.