Bigues i Riells estrena el Teatre Auditori Polivalent (TAP)

10/1/2019
El 17 de gener s’inaugurarà el TAP, el nou equipament cultural del municipi.
Bigues i Riells disposa des d'ara d'un Teatre Auditori Polivalent per primera vegada. Es tracta d'un espai versàtil que ofereix un ampli ventall de possibilitats gràcies al gran condicionament acústic que preveu. L'equipament pot acollir representacions artístiques, concerts, obres de teatre, conferències, balls, assajos, plens municipals i fins i tot s'hi podria arribar a fer cinema.

Per motius d’aforament, s’han programat diversos actes de presentació de l’equipament, entre els dies 15 i 20 de gener.

El dimarts 15 de gener, a les 20:00, els representants municipals faran una presentació, prèvia a la inauguració, a les entitats culturals de Bigues i Riells, per mostrar el funcionament del nou equipament cultural als agents que seran els encarregats de nodrir una part de l’activitat i programació de l’espai.

El dijous 17 de gener, es farà l’acte protocol•lari d’inauguració d’aquest nou equipament, amb l’assistència de càrrecs electes, dels representants de les Administracions que han col•laborat per fer realitat el Teatre Auditori Polivalent, i d’altres agents implicats en el procés de creació i d’execució del projecte.
L'esdeveniment tindrà lloc a les 19.30 hores al Teatre Auditori Polivalent, situat al carrer Anna Mogas núm.130.

Els actes de celebració no s'aturaran perquè just l'endemà, divendres 18 de gener, es farà el primer concert a càrrec d’Hotel Cochambre. L'Associació Riells Actiu ha organitzat l'actuació del grup musical de Mollet del Vallès a les 23.00 hores, per estrenar l'equipament cultural amb una celebració dedicada a tots els públics.

Tot seguit, el dissabte 19 de gener, es faran sessions de portes obertes per a tota la ciutadania, de les 11.00 hores a les 13.00 hores, en torns de 20-25 persones cada 30 minuts, en el marc de la celebració de la Fira de l'Oli i el Pa Artesà. Les inscripcions s'hauran de fer el mateix dissabte 19 de gener al Centre Cívic i Cultural El Rieral.

I, per acabar, el 20 de gener, festa del vot de poble, Sant Sebastià, es programaran activitats per petits i grans.

La construcció del Teatre Auditori Polivalent integrat al Centre Cívic i Cultural El Rieral ha estat una de les principals demandes històriques dels biguetans i riellencs. Fins ara, qualsevol representació escènica o bé qualsevol acte que aplegués una gran quantitat de gent a Bigues i Riells, s'havia de fer al carrer o bé en algun equipament que no havia estat pensat per acollir-los.

Ara, totes aquestes activitats es podran realitzar en un espai adequat a les seves necessitats acústiques i socials.
Les característiques que fan del TAP l'espai més polivalent

Tots els revestiments de les parets, sostres i paviments del Teatre Auditori Polivalent són de fusta i la sala gaudeix d’una sonoritat de qualitat que s’adequa a cada tipus d’acte. La sonoritat s’assoleix a través d'uns cortinatges automatitzats enrotllables col•locats a les parets laterals de la sala, que es plegaran o desplegaran en funció del grau de reverberació de so que calgui assolir. L'elaboració del projecte de la sala polivalent ha comptat amb la col•laboració d'Ivanna Rossell, una reconeguda especialista en acústica.

La superfície conjunta de la sala i l’escenari del Teatre Auditori Polivalent és de 430 metres quadrats. La sala es pot dividir amb un envà mòbil, donant lloc a dos espais independents amb l'objectiu d'acollir actes simultàniament. La sala disposa d’un total de 397 butaques, 246 de les quals s’ubiquen a la grada retràctil. També es preveuen 7 places per a persones amb mobilitat reduïda.

El TAP estava molt sol•licitat abans de néixer, fet que confirma la necessitat del Consistori d'oferir un espai a totes aquelles persones que donen vida al municipi. Entitats i ciutadans a títol personal podran gaudir d'un nou equipament dissenyat amb l'amor per la cultura.

El projecte en dades

Projecte arquitectònic i instal•lacions: Pere Puig Arquitecte, S.L.P.
Projecte acústic: Ivanna Rossel, The Soundwich Project S.L
Empresa executora de l’obra: Artifex Infraestructuras S.L
Cost d'adjudicació de l’obra: 884.957,26 €
Empresa subministradora de la grada telescòpica i de les butaques: Ascénder S.L
Cost del subministrament de la grada telescòpica i de les butaques: 178.195,47€.
Dimensions (superfície útil) del TAP:
- Planta soterrani (vestidors, serveis i magatzems): 204,26 m²
- Planta baixa (vestíbul, sala polivalent, magatzem i instal•lacions): 553,90 m².
- Planta entresolat (sala de comandaments i projecció): 25,75 m².
Capacitat:
La sala del TAP té capacitat per a 673 persones dretes i per a 404 d'assegudes, incloent-hi les 7 places per a persones amb mobilitat reduïda.