Bigues i Riells no entra en la flexibilització de les restriccions per a municipis de menys de 10.001 habitants

22/5/2020
La població queda fora de l'àmbit de l'ordre pel fet de no tenir una densitat inferior a 100 habitants per km².
Bigues i Riells, tot i tenir una població inferior als 10.001 habitants, no podrà acollir-se a la flexibilització de les restriccions derivades de l'emergència sanitària per la COVID-19 als municipis petits.

Aquest fet implica que el municipi no podrà prescindir de les franges horàries per a passejar i fer esport, no podrà permetre avui l'obertura dels establiments de restauració amb servei a l'interior ni la reobertura dels mercats de béns no essencials.

El perquè rau en l'ordre SND/427/2020 del 21 de maig, publicada avui en el BOE, per la qual es flexibilitzen certes restriccions derivades de l'emergència sanitària als municipis que compleixin els requisits següents:

- Tenir una població de menys de 10.001 habitants.
- Tenir una densitat de població inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat.

Bigues i Riells compleix el primer dels requisits, però no el segon, ja que la densitat de població del nostre municipi és de 317 habitants/Km².
Continuem en la fase 0 avançada

Bigues i Riells, per tant, ara com ara continua sota les mateixes condicions que ha tingut fins ara. 
 
Es manté, doncs, l'aplicació de les franges horàries de desplaçament i de la pràctica de l'activitat física no professional.

Pel que fa als establiments d'hostaleria i restauració, tampoc seran d'aplicació les mesures de flexibilització previstes en aquesta ordre. És a dir, que hauran de continuar oferint els seus serveis en les mateixes condicions actuals (recollida de menjar i servei a domicili).

Les restriccions canviaran segons cada fase d'evolució.

A la comarca del Vallès Oriental només han quedat inclosos en l'àmbit d'aplicació de la nova ordre els municipis de Figaró-Montmany, Tagamanent, Montseny, Fogars de Monclús, Gualba i Campins.

El Consistori seguirà amatent a les novetats que es decretin per part de l'Estat i us n'informarà.