Bigues i Riells passa a la fase 2

8/6/2020
A partir d'avui s'acaben les franges horàries, es reobren els centres educatius i es permet el servei a l'interior dels establiments de restauració.


Per més informació.
A partir d'avui, dilluns 8 de juny, Bigues i Riells entra a la fase 2 de la desescalada. Un dels aspectes més rellevants d'aquest canvi és l'eliminació de les franges horàries. Les persones de fins a 70 anys podran fer activitat física a qualsevol franja horària, a excepció de la compresa entre les 10.00 i les 12.00 hores i entre les 19.00 i les 20.00 hores, que queda reservada als majors de 70 anys.

També per als bars i restaurants, el canvi de fase implica una novetat substancial: podran oferir servei a l'interior dels locals amb un aforament màxim del 40% i seguiran servint a les terrasses amb un aforament màxim del 50% i amb topall de 15 persones per taula.

Els comerços poden arribar a un 40% de l'aforament respectant els 2 metres de distància i establint un horari d'atenció prioritari per a majors de 65 anys.

 
 
Pel que fa a la mobilitat, la població de Bigues i Riells pot circular lliurement dins la regió sanitària de Barcelona. És a dir, que a més de moure's pels Vallesos, el Maresme i la capital, poden desplaçar-se a l'Alt Penedès, al Baix Llobregat, al Garraf i a l'Hospitalet de Llobregat.

El canvi de fase relaxa algunes mesures, però Bigues i Riells, Catalunya i Espanya encara es troben en Estat d'Alarma, per tant no implica un relaxament total de la població.

Per aquest motiu, encara cal respectar el distanciament de seguretat de dos metres entre persones i cal portar mascareta en espais tancats i públics si no es pot garantir el distanciament, a partir de 6 anys.