Bigues i Riells posa en marxa el Portal de Transparència

23/2/2016
Aquesta eina dóna accés a la informació pública i de govern.
Des de l'1 de gener d'enguany, es pot trobar a la pàgina web municipal de Bigues i Riells (www.biguesiriells.cat) el Portal de Transparència. L’ajuntament ha posat en marxa aquesta eina i actualment es troba en el procés d’actualització de tota la informació.

Aquest portal és un espai en què es posa a disposició de tothom tota aquella informació pública i de govern que pugui ser d’interès per la ciutadania. L’objectiu és donar a conèixer tots els serveis, tràmits i informació pública de l'Ajuntament d’una forma clara i directa. L’usuari hi trobarà la informació classificada en 6 apartats:

- Informació institucional i organitzativa: informació institucional; organització política i retribucions; i, empleats públics.

- Acció de govern i normativa: acció de govern i partits polítics; normativa, plans i programes; urbanisme; i, gestió documental i arxiu.

- Contractes, convenis i subvencions: relació de contractes; informació de la contractació pública; convenis i subvencions; i, concessionàries.
- Gestió econòmica: pressupost, gestió econòmica i patrimoni.

- Participació: canals de participació, xarxes socials, directori d’entitats i processos participatius, entre altres.

La Llei 19/2014, del 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern obliga la Generalitat de Catalunya a tenir un portal de transparència, i al seu torn, obliga els Ajuntaments a ser transparents a través de la seu electrònica i del seu web. Tot i que els Ajuntaments no estan obligats a tenir un portal de transparència, l'Ajuntament de Bigues i Riells ha optat a adherir-se al servei de portal de transparència que ofereix gratuïtament el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya; així, a través d'aquesta eina, es facilita l'accés a tota aquesta informació que està penjada al web o a la seu electrònica.