Bigues i Riells preparat pel temporal de neu

27/2/2018
Després d'una nit sense incidències la brigada municipal ha fet, des de trenc d'alba, tasques preventives d'abocaments de sal.
Els cossos locals de seguretat i protecció civil recomanen extremar les precaucions en els desplaçaments d’avui i demà. Des de les sis de la matinada, la brigada municipal està duent a terme tasques preventives d’abocaments de sal en els punts més conflictius del municipi. Els accessos a les escoles, els passos de vianants, els revolts tancats i els carres amb forta pendent estan preparats per al temporal de neu anunciat.
Bigues i Riells es troba en estat d'alerta, com la resta del territori, seguint les instruccións del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya NEUCAT d'acord amb les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic.Ara bé, el municipi s'ha llevat amb teulades emblanquinades i cap incidència.
Aquest matí tots els alumnes de Bigues i Riells han pogut anar a classe amb normalitat. De la mateixa manera el trànsit no s'ha vist afectat pel temporal de neu que afecta el país.
L'Ajuntament de Bigues i Riells insta els veïns que detectin alguna incidència a comunicar-la a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà o bé a la Policia Local.
Segons informa el Servei Meteorològic de Catalunya, durant el dia d'avui s'esperen precipitacions en forma de neu generalitzades, sobretot a les comarques del nord-est i la Catalunya Central.
Cap a la tarda, es preveu una segona fase de l'episodi que podrà ser més intens i afectar tot el territori incloses les zones del litoral, fins al migdia de demà dimecres. La cota de neu avui se situa al voltant dels 200 metres i baixant a nivell de mar a partir del vespre.
En cas de neu o gel damunt la calçada en qualsevol fase d’emergència del pla NEUCAT, els vehicles de transport de mercaderies perilloses (ADR) de més de 7.500 kg de MMA o MMC de les classes 1 (explosius) i 3 (inflamables), no poden circular i hauran d'estacionar de forma segura fora de la via fins que es garanteixi la seguretat de la circulació després de l’actuació dels serveis de manteniment i conservació de les carreteres.