Bigues i Riells presenta una programació de Nadal completa i segura

2/12/2020
Del 4 de desembre al 5 de gener, l'Ajuntament organitza un ventall molt ampli d'activitats per a tots els gustos i amb les mesures necessàries.


Tria quina activitat t'interessa i INSCRIU-TE!
L'Ajuntament de Bigues i Riells presenta la programació de Nadal 2020. Atesa la situació sanitària global actual el Consistori organitzarà activitats molt diverses amb un factor comú: la seguretat de les persones. La població ha viscut molts mesos d'aïllament i amb l'arribada de les festes de Nadal l'Ajuntament vol aprofitar per programar una oferta cultural variada i per tots els gustos i aprofitar per reivindicar que la cultura és segura.

La regidoria de Promoció Econòmica, la regidoria de Joventut i Infància, la regidoria d'Esports i la regidoria de Cultura han presentat una programació conjunta per aquestes festes. Del 4 de desembre al 5 de gener es faran espectacles, tallers i activitats per tots els públics a Bigues i Riells.

La primera encesa de llums

Aquest dissabte 5 de desembre a les 18.00 hores, el centre comercial de Bigues quedarà completament a les fosques. De sobte la llum i el so envairan els carrers i un espectacle de làser precedirà l'encesa dels llums de Nadal del municipi. Serà el primer cop que l'Ajuntament organitza aquest acte i el seu objectiu principal és dinamitzar les compres de Nadal per afavorir el teixit comercial de Bigues i Riells.

De fet, des de la regidoria de Promoció Econòmica, ja s'ha posat en funcionament el servei gratuït de repartiment a domicili pels establiments del municipi "T'ho portem a casa". Aquesta eina ja compta amb una trentena de comerços i restaurants inscrits.

Després de l'encesa, al Teatre Auditori Polivalent, es podrà gaudir del Cinema de Nadal amb "Toy Story 4" amb la col·laboració del Cineclub.

La prèvia

Divendres 4 de desembre a les 20.00 hores, es farà un concert acústic d'Hotel Cochambre al Teatre Auditori Polivalent i serà el tret de sortida de la programació de Nadal.
 
 
 
Circ de carrer, teatre, un escape room inclusiu i tallers infantils creatius


La programació de Nadal 2020 serà molt diversa i inclourà activitats per a cada perfil poblacional.


Per als adults s'organitza un monòleg amb Carlos del Pozo i la projecció de "Las Niñas" en el marc del Cicle de Cinema Gaudí.

Per als infants hi haurà un ventall molt ampli d'activitats. Des de tallers creatius com el teatre de llums, la construcció de catapultes o bé els xics fusters fins a espectacles com el de Lali Begood o bé el teatre d'ombres de Mercè Framis, passant per cinema infantil com "Aladí".

Per al jovent s'organitza un concurs de vídeos rap de l'1 al 31 de desembre i un escalèxtric digital, un torneig de futbolí i un torneig de tenis taula.

Però la novetat més destacada d'enguany serà una de les activitats més votades als Pressupostos Participatius de Joventut 2020: l'escape room inclusiu "Empatitza". Una activitat que farà posar els participants al lloc de les persones que els falta algun sentit.

A més, l'entitat Fem BiR i les corals del municipi es reinventen i proposen la dramatització del "Poema de Nadal" de Josep Maria de Sagarra al Teatre Auditori Polivalent.

També es farà la tradicional Sant Silvestre, adaptada a les restriccions, un espectacle de màgia i un taller de circ de carrer amb la CIA Tusi(k)circ.

La Fira de Santa Llúcia de Bigues i de Riells del Fai i el Pessebre Monumental també es faran, enguany, amb les mesures sanitàries establertes.