Bigues i Riells rep Ses Majestats els Reis d’Orient

8/1/2019
Bigues va estrenar carrossa per a Melcior i Riells del Fai va introduir la figura dels carboners.
La cavalcada de Reis 2019 va ser de nou un èxit de participació, tant a Bigues com a Riells del Fai. Melcior, Gaspar i Baltasar van recórrer els carrers dels pobles per presentar-se als veïns més petits en una vesprada més freda de l’habitual.
Un bon grup de personatges màgics i entitats van acompanyar Ses Majestats durant la cavalcada. A Riells del Fai, els més petits van esperar l’encesa de l’estel als Cingles, que anuncia l’arribada dels Reis, entre malabars de foc i tabalers. A Bigues, els van rebre amb un gran desplegament de carrosses i animació, des del carbó custodiat pels diables, fins a la nova carrossa del rei Melcior.
Un cop a la plaça, els Reis d’Orient van rebre les claus màgiques que obren totes les cases de Bigues i Riells, per part de l'alcalde, Joan Galiano, i del regidor de Riells del Fai, Joan Baptista. Ses Majestats van oferir un discurs sobre la igualtat i la pau al món i van procedir a recollir les cartes dels més menuts. Després de veure de prop els Reis, la mainada va poder gaudir de xocolata desfeta i coca per enfrontar-se a un son carregat d’emocions.
Núria Prats va ser l’encarregada de coordinar tots els acompanyants dels Reis a Riells del Fai i Joan Garcia se’n va encarregar a Bigues. Per a Prats, organitzar un grup de cinquanta persones va ser “un plaer, perquè la nit de reis fins i tot els grans tornen a ser nens” i es va mostrar satisfeta amb la introducció de la figura dels carboners per afegir "un al•licient més". Per a Garcia, l’acte va ser “espectacular, amb un seguici molt extens, amb una carrossa nova per al Rei Melcior i una vagoneta nova de carbó per fer honor a la mina de Bigues”.
Ambdues comissions van valorar molt positivament el desenvolupament de la Cavalcada 2019 i van deixar clar que ja pensen en com rebre Ses Majestats l’any vinent.

Podreu trobar les fotos de les cavalcades al Flickr del Consistori.