Bigues i Riells s’adhereix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

30/11/2020
Del 21 al 29 de novembre, les deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental promocionen accions que promouen la reutilització.
Bigues i Riells s’afegeix a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus. Del 21 al 29 de novembre, el Consistori s’adhereix a les accions de sensibilització del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.

La deixalleria municipal participa de la iniciativa “Jo RNova, i Tu?”, que promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització a través de les entitats d’inserció sociolaboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió. Aquesta campanya es va iniciar el 2014 i ha permès la reutilització de més de 13.700 objectes.
 
 
 
A les escoles del municipi s’han repartit els embolcalls sostenibles. L’Escola el Turó i l’Escola el Colomer han rebut un centenar de Boc’n’Roll cadascuna. Es tracta d’un embolcall reutilitzable per a entrepans, galetes, fruita i altres aliments que substitueix els productes tradicionals com poden ser la bossa de plàstic o el paper d’alumini d’un sol ús.

Aquest any, el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, ha aprofitat per aprofundir en la problemàtica dels residus invisibles, els que es generen en el procés de fabricació dels productes. Per fabricar un telèfon intel·ligent de menys de 200 grams es produeixen uns 86 quilograms de residus.