Bigues i Riells torna a celebrar les Jornades Europees de Patrimoni

7/10/2019
El Consistori participa a la iniciativa amb una conferència sobre el nou jaciment iber descobert a Puiggraciós i una visita al Castell de Montbui.
L’11 i el 12 d’octubre, Bigues i Riells participarà a les Jornades Europees de Patrimoni. Enguany, des de la regidoria de Patrimoni, s’han proposat dues accions.

D’una banda, divendres 11 d’octubre, l’arqueòleg Marc Guàrdia serà al Centre Cívic i Cultural El Rieral a les 19.30 hores per explicar l’excavació del poblat iber descobert a Puiggraciós. De l’altra, el dissabte 12 d’octubre, el Consistori organitza una visita guiada al Castell de Montbui a les 11.00 hores.

Jesús Cano, regidor de Patrimoni, ha explicat la finalitat de participar en aquesta iniciativa: “La idea és acostar el patrimoni a la població, tant als biguetans i riellencs com als visitants. En definitiva, saber què tenim, per què i què implica”.
 
 
Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que és considerada com l’activitat participativa més important d’Europa relacionada amb el patrimoni cultural.

Centenars de municipis i entitats de tot Catalunya se sumen a aquesta festa del patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre.