Bigues i Riells treballa en un Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible (PAESC)

29/7/2020
La regidoria de Medi Ambient obre el projecte a la participació ciutadana.
L'Ajuntament de Bigues i Riells està treballant en l'elaboració d'un Pla d'Acció per a l'Energia Sostenible i el Clima (PAESC) que serà l'eina que guiarà el municipi a arribar al 2030 amb un 40% menys de les emissions de gasos d'efecte hivernacle.

Aquest pla busca preparar el municipi pels efectes del canvi climàtic. El PAESC és un dels elements fonamentals per aconseguir els objectius que marca el "Pacte d'Alcaldes", iniciativa de la Comissió Europea que impulsa la lluita contra el canvi climàtic al món local.

L'empresa ECOTERRAE es farà càrrec de la redacció del Pla d'Acció pel Clima i l'Energia Sostenible. Per fer que la població formi part del projecte, l'empresa preveia unes jornades de participació ciutadana. Aquestes trobades volien permetre un intercanvi d'opinions i d’idees per debatre diverses visions de futur i escenaris prospectius per al desenvolupament sostenible.

No obstant això, tenint en compte la situació de crisi sanitària actual causada per la irrupció de la COVID-19, s'ha descartat l'opció de les jornades. L'empresa, però, proposa un breu qüestionari per difondre entre la població i així fer-la partícip de l'elaboració del pla tot i les circumstàncies.

 
 

 

Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha explicat el compromís de la regidoria: "Bigues i Riells del Fai estem compromesos amb el Medi Ambient i amb la millora dels equipaments municipals pel que fa al seu consum energètic i a la sostenibilitat d'aquests, que és una de les branques que inclou aquest pla".

Cano també ha explicat el canvi en la metodologia del procés: "En vista de la situació actual, hem cregut convenient que la millor manera de poder fer participar la ciutadania d'una temàtica tan important com és l'energia sostenible i el canvi climàtic, és aquest petit qüestionari que permeti obtenir el màxim nombre possible de punts de vista respecte les accions que es poden dur a terme, perquè el que volem és una ciutadania implicada i que tingui ganes de sumar i aportar".

Per participar en el pla

Aquelles persones que vulguin aportar el seu punt de vista en la redacció del pla, només cal que responguin el qüestionari que enllacem a la notícia.