El biguetà Aleix Lladó guanya el Premi Camí Ral

7/5/2021
L'alumne de l'institut Maria de Bell-Lloc s'ha endut el guardó amb el seu estudi sobre la qualitat de l'hàbitat fluvial del riu Tenes.
Ahir al vespre, Aleix Lladó, alumne de l'institut Maria de Bell-Lloc, va rebre el 16è Premi Camí Ral. Aquest reconeixement és iniciativa del Centre d'Estudis de l'Associació Cultural de Granollers en honor als treballs de recerca de batxillerat sobre el Vallès Oriental.

Lladó ha estat premiat pel seu estudi sobre la qualitat de l'hàbitat fluvial del riu Tenes. El jurat va emetre el veredicte per unanimitat, tenint en compte l'interès de la temàtica, l'adequat plantejament de la recerca i el valor del treball de camp.

Des de la regidoria de Medi Ambient s'ha col·laborat amb l'estudi facilitant, al seu actor, el contacte de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Bigues i Riells. Amb aquesta referència, l'alumne ha pogut parlar amb el Consorci Besòs-Tordera per poder informar-se sobre l'estació depuradora i la presa de mostres del riu.

Jesús Cano, regidor de Medi Ambient, ha valorat la tasca de Lladó: "El treball de l'Aleix demostra perquè són necessàries les depuradores, partint del supòsit que el cabal dels rius per l'aprofitament que en fem els humans redueix la seva capacitat d'autodepuració".

 
 
Cano també ha volgut destacar la importància del fet que hi hagi interès per a la conservació i la millora del Medi Ambient: "Que alumnes de batxillerat que s'hi interessin vol dir que hi ha una oportunitat de forjar una pedrera de cara al futur per treballar en el nostre entorn".

El premi Camí Ral vol fomentar la recerca i potenciar aquells estudis que contribueixin a millorar el coneixement de la comarca des d'àmbits com les ciències naturals, la història o el patrimoni.

Eva Martínez, regidora d'Educació, ha destacat la feina feta: "Té especial mèrit el fet que hagués de fer tota la pràctica durant el confinament. És un orgull veure el reconeixement del nostre jovent, perquè ens demostra els seus valors i la seva manera de veure la vida". Martínez també ha volgut emfatitzar en la tasca dels mestres que l'han guiat en tot aquest camí.
 
El regidor de Medi Ambient, la regidora d'Educació i l'alcalde de Bigues i Riells van acompanyar Aleix Lladó en la cerimònia d'ahir.