El biguetà, Pol Güell, rep el 3r premi de la VIII Mostra de projectes emprenedors de Catalunya en la categoria de Viabilitat Empresarial

21/5/2020
Güell ha presentat La Madella, un projecte de restaurant situat a Riells del Fai, amb el qual ja havia guanyat un guardó el 2019.
Pol Güell, veí de Bigues i Riells, s'ha endut el 3r premi de la VIII Mostra de projectes emprenedors de Catalunya en la categoria de Viabilitat Empresarial. Aquest reconeixement nacional se l'ha endut pel projecte de final de curs que va presentar amb la seva companya, Yordanos Padrosa, a l'Institut Marta Mata de Montornès del Vallès, on va cursar el cicle mitjà d'Hostaleria i Turisme.

Güell ha exposat com executar la creació des de zero d'un restaurant a Riells del Fai, ubicat al Camí de la Madella. "La Madella" es va endur el Premi a CFGM, dotat amb 500 €, pel Servei d'Emprenedoria i Economia Social Ajuntament de Terrassa el 2019, per ser el projecte amb més viabilitat empresarial.

Fa un mes, Pol Güell, va rebre una altra sorpresa: el seu treball s'havia classificat per la mostra de projectes innovadors i emprenedors de Catalunya. La classificació inicial, en segon lloc, la va rebre en ple confinament, fet que va fer que Güell i la seva companya haguessin de defensar "La Madella" en una exposició oral telemàtica.

El Coronavirus no va impedir que el talent dels joves es reconegués, de manera que, al cap de ben poc, Pol rebia una nova alegria: havien aconseguit el 3r premi en la VIII Mostra de Projectes Emprenedors de Catalunya.

Pol Güell ha valorat així el reconeixement: "Per mi, crear el projecte va ser una oportunitat de poder ensenyar el poble on visc i a mesura que ho feia m'emocionava el nostre entorn. Ara ja fa un any i pensar-hi m'evoca sentiments nostàlgics, perquè el procés d'elaboració va tenir lloc durant una etapa molt bona dels meus estudis i em va permetre millorar les tècniques de viabilitat empresarial i aprendre nous continguts sobre com crear una empresa".

 
 
Pol Güell i la seva companya van destinar un any a la creació del projecte i quan van guanyar el premi de l'Ajuntament de Terrassa no s'ho podien creure i ara ja no se'n saben avenir: "De sobte, ens vam adonar que "La Madella" havia arribat lluny, però per mi, el millor, ha estat la creació d'un restaurant deliciós i la descoberta d'una sòcia inoblidable".

L'Ajuntament de Bigues i Riells vol reconèixer el mèrit del biguetà, Pol Güell, i per això es fa ressò d'aquest èxit. El regidor de Promoció Econòmica i de Turisme, Toni Verdugo, valora aquest guardó com “una prova que Bigues i Riells compta amb persones molt preparades i amb una gran capacitat creativa i una evidència del potencial turístic del municipi”.

Per part seva, el regidor d’Infància i Joventut, Josep Anton Tripiana, ha definit l’èxit de Pol Güell com “la demostració amb fets de la capacitat de renovació de les noves generacions i la seva voluntat de regenerar el teixit econòmic de la nostra societat”. Per Tripiana aquest premi és “una pista cap on han d’enfocar els esforços de les administracions, nous temps, nous projectes”.

Un restaurant situat a Riells del Fai, un establiment en un context rural amb un enfocament sostenible. Aquest va ser el plantejament de Pol i de Yordanos, que tenien molt clar el seu punt fort: la situació al camí de La Madella i per tant, la importància de preservar el seu entorn i promocionar els seus actors clau.

Per aquest motiu, "La Madella" basaria el seu menú en les collites dels productors locals per cuidar l'economia del municipi, els seus valors i alhora oferir un producte de qualitat i proximitat als clients.