La biguetana, Glòria Morató, guanya el 1r Premi del XVI Concurs d'Escultures de Neu del Pas de la Casa

20/2/2019
L'artista i pastora de Bigues i Riells s'ha endut el guardó amb l'andorrà, Arnau Pérez, per la creació efímera: "Híbrida".
"Híbrida", l'obra creada per la biguetana, Glòria Morató, i l'andorrà, Arnau Pérez, ha estat la que ha obtingut el primer premi, dotat amb 1.000 euros, en la categoria professional del XVI Concurs d'Escultures de Neu del Pas de la Casa.

A partir de blocs de vuit metres cúbics de neu, una cinquantena de participants han creat 25 escultures efímeres inspirades en la dona, tema central de la competició andorrana d'enguany. Els artistes han tingut dos dies per modelar el material i convertir-lo en cossos, sols o acompanyats, empoderats.

En aquesta edició del concurs s'han aplegat més professionals que mai, d'arreu del país i dels països veïns i la dona ha estat l'autèntica protagonista, des de visions ben diverses. En el cas de Glòria Morató i d'Arnau Pérez han volgut representar la dona en una versió clàssica, però, alhora, mitològica.
 
 
Els participants han demostrat un nivell altíssim i no ho han posat gens fàcil al jurat. En total s'han repartit 3.000 euros en premis.
El Concurs d'Escultures de Neu del Pas de la Casa és una cita consolidada tant per a estudiants com per als professionals, que en gaudeixen d'una manera molt familiar: s'allotgen tot junts a l'Alberg de la Baronia i la majoria repeteixen any rere any.

"Híbrida", l'escultura de Glòria Morató i d'Arnau Pérez, guanyadors del XVI Concurs d'Escultures de Gel del Pas de la Casa