Les biguetanes Mariona Carmona i Yolanda Font guanyen la medalla de bronze al Roller Derby

17/7/2019
Les exjugadores del Club Hoquei Patins de Bigues i Riells van participar als World Roller Games amb la selecció espanyola.
Mariona Carmona i Yolanda Font, de Bigues i Riells, s’havien retirat de l’esport d’alta competició després d’una trajectòria triomfal com a jugadores d’hoquei patins. No obstant això, el setembre passat, la Federació Catalana de Patinatge els va oferir jugar a un esport que ni coneixien: el roller derby.
Van començar a entrenar i a competir amb el Club Hoquei Patins Bigues i Riells, que ja coneixien perfectament, juntament amb cinc exjugadores més: Maria Majó, Marina Majó, Mónica Piosa, Noemí Dulsat i Sofía González.


En menys d’un any, totes elles han passat del desconeixement a guanyar el bronze mundial amb la selecció espanyola als World Roller Games de Barcelona. L’equip estatal va pujar al tercer esglaó del podi després de vèncer l’Índia dissabte passat, 106-14.

Mariona Carmona, amb 46 anys, va tornar a disputar un mundial 17 anys després de l’últim, i una dècada després de la seva retirada. Yolanda Font, també ho va viure com una gran oportunitat als 29 anys.

Els Estats Units es van endur l’or a Mollet després de vèncer Austràlia a la final (224-70) i Austràlia, la plata.


Des del Consistori es felicita les jugadores d’alt nivell de Bigues i Riells pel seu esforç i la seva victòria. Des de la regidoria d’Esports, Joan Galiano, ha destacat la superació personal de les representants de Bigues i Riells a la selecció, com una evidència del nivell i de la fermesa de l’esport català. L’Ajuntament té previst reconèixer la tasca de les jugadores.