Un bus llançadora de can Barri al pavelló garantirà la mobilitat durant el tall viari del pont de Ca l'Unyó

5/7/2022
A partir d’avui, 5 de juliol, a les 14.00 hores fins el 4 de setembre, aquesta connexió romandrà tancada per treballs de millora per l’eixamplament de la via.
Avui, 5 de juliol, comencen les obres de millora que eixamplaran el pont de ca l’Unyó per garantir-ne la seguretat viària. La Diputació de Barcelona iniciarà aquests treballs avui a les 14.00 hores. Les obres comportaran el tall de la carretera de Bigues cap a Santa Eulàlia, BV-1435, al punt del pont de ca l’Unyó.

Aquesta via romandrà tancada del 5 de juliol al 4 de setembre, en el marc del pla d’actuació dels punts negres de Catalunya de la Diputació de Barcelona.

Mobilitat garantida

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha negociat amb l’empresa de transports, Sagalés, per tal d’assegurar la mobilitat en transport públic durant els treballs de millora.

Amb el tall del pont quedava afectada la parada de can Barri, ja que els autobusos del servei e7 han de dirigir-se pel camí del Flix cap a Santa Eulàlia de Ronçana.

L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai lamenta que l'Autoritat del Transport Metropolità anunciés l'anul·lació d'aquesta parada de can Barri, ahir, 4 de juliol, sense el coneixement ni el consentiment del consistori, i en saber-ho, l'Ajuntament ha aturat el tall de les obres fins el moment de poder garantir la mobilitat en transport públic en aquest punt.

 
 
A partir del 6 de juliol, un bus llançadora cobrirà les necessitats de les persones usuàries d'aquesta parada de can Barri, que queda afectada pel tall viari.

A partir de demà, doncs, qui hagi d’agafar l’e7 des de can Barri podrà anar a la seva parada habitual i allà, un bus llançadora completarà el trajecte fins a la parada de davant del pavelló municipal d’esports. El cost d'aquest bus llançadora l'assumirà la Diputació de Barcelona.

El consistori ha mediat amb Sagalés per tal d’assegurar la coordinació entre el bus llançadora i l’e7 per tal d’evitar possibles molèsties a la població durant les obres.

Alternatives de mobilitat amb transport privat

Durant els pròxims dos mesos, la connexió amb Santa Eulàlia de Ronçana des de Bigues i Riells del Fai s’haurà de fer a través de l’avinguda de Maspons i Anglasell i del camí del Flix.

Només es permetrà el pas als turismes, furgonetes i camions de menys de 3.500 quilos. Els autobusos públics també podran passar. Els camions s’hauran de desviar des de la C-17.