La caminada popular i la pedalada escolar, les estrelles de la Setmana Europea de la Mobilitat

24/9/2021
Del 17 al 22 de setembre s’han organitzat actes de conscienciació mediambiental a Bigues i Riells del Fai
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai s'ha adherit a la Setmana Europea de la Mobilitat, per tercer any consecutiu, amb quatre propostes.

Per començar, divendres 17 de setembre, es va projectar la pel·lícula Bikes al Teatre Auditori Polivalent. Les bicicletes protagonitzaven un divertit film d'animació amb missatge ecologista nominat als Goya. Aquesta activitat tenia l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible entre els més petits.

Seguidament, diumenge 19 de setembre, es va fer una caminada popular al voltant del camí fluvial, amb la col·laboració del GEBRACB. Més d’una cinquantena de persones van voler participar en l’activitat. 

A més, del 20 al 22 de setembre, hi ha hagut una mostra dedicada al vehicle elèctric al Centre Cívic i Cultural el Rieral. L'exposició ha posat sobre la taula els avantatges ambientals, energètics i econòmics del vehicle del futur.

Pedalada escolar i visita a L@Cova

Les escoles del municipi s’han implicat de nou en la Setmana Europea de la Mobilitat. Des de la regidoria de Mobilitat s’ha liderat una pedalada escolar, els dies 20, 21 i 22 de setembre, amb la col·laboració de la Policia Local.
Dilluns 20 de setembre, l’alumnat de 6è de primària de l’escola El Colomer va visitar el nou espai jove L@Cova, per conèixer els secrets que han fet guanyar a l’equipament dos premis internacionals sobre arquitectura sostenible.

L’alumnat de 3r i 4t de l’escola El Colomer, dilluns i dimarts, i l’alumnat de l’escola El Turó, dimecres, van sortir del seu centre en bicicleta i patinet fins al Centre Cívic i Cultural el Rieral. Abans d’arribar al seu destí, però van fer un recorregut pel camí del Flix, l’avinguda Prat de la Riba i camí de la Torre.

Un cop al Centre Cívic l’alumnat va rebre indicacions sobre les normes bàsiques de circulació, de la mà de la policia.

Seguidament, van visitar l'exposició sobre el vehicle elèctric i van reflexionar sobre els mitjans de transport més sostenibles.

A més, per iniciativa del centre, l’alumnat de l’escola El Colomer també va gaudir d’un circuit improvisat als Camps de Can Pruna. De la mateixa manera, els alumnes de 1r i 2n van realitzar activitats sobre mobilitat sostenible a l’aula.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai