La campanya per garantir l'alimentació infantil arriba a 21 famílies

18/9/2018
La cuina del Turó, el Rebost Solidari, persones voluntàries i els Serveis Socials de l'Ajuntament de Bigues i Riells han sumat esforços per garantir els àpats a tots els infants durant l'estiu.

Garantir l'alimentació de les famílies amb nens en situació d'especial vulnerabilitat: aquest ha estat l'objectiu dels menús socials que s'han dut a terme els mesos d'agost i setembre. Arran de la iniciativa d'una cuinera de l'escola El Turó, el Rebost Solidari, voluntàries a títol personal i els Serveis Socials de l'Ajuntament de Bigues i Riells s'han unit per oferir un menú social durant l'estiu a aquelles persones i famílies amb més necessitat usuàries de serveis socials.

Una setantena de persones s'han beneficiat d'aquest servei que s'ha posat en marxa aquest estiu per primer cop. Mercè Valls, presidenta del Rebost Solidari, ha explicat el perquè de la iniciativa: "Vam proposar cuinar aliment al mes d'agost, ja que no hi ha menjador escolar i per tant les famílies amb nens en situació d'especial vulnerabilitat queden desateses".

El Rebost Solidari ha aportat els aliments i l'Ajuntament de Bigues i Riells ha proporcionat material per a l'envasat i el llistat de persones en situació de vulnerabilitat.
De dilluns a divendres, des del 6 d'agost i fins al 10 de setembre s'ha ofert un menú variat a 21 famílies i 32 nens, a més de 4 persones en estat d'especial vulnerabilitat. D'entre el llistat de persones, facilitat a través dels Serveis Socials, n'hi ha hagut que han col·laborat en l'elaboració dels menús.

Natàlia Fabián, regidora de Serveis Socials, ha valorat així la iniciativa: "Tan bon punt ens van plantejar la idea ens vam coordinar amb els Serveis Socials, que han destacat el valor del treball en equip. Han participat tots els sectors i els usuaris s'han mostrat molt disposats. M'ha agradat la pinya i la bona organització per assegurar que tots els nens i nenes de Bigues i Riells gaudien d'una bona alimentació també durant l'estiu".

Tant les voluntàries, com la cuinera de l'escola El Turó, el Rebost Solidari i la regidoria de Serveis Socials han expressat la seva voluntat de seguir oferint aquest servei l'any vinent.