El Capcigrany s'interpretarà a Castellcir

30/5/2019
Els alumnes de cicle superiror de l'escola La Popa faran una adaptació lliure de la novel•la infantil de Francesc Maspons i Anglasell.
Els alumnes de cicle superior de l'escola La Popa donaran vida a les aventures del follet més famós de Bigues i Riells. Aquest divendres, 31 de maig, en Capcigrany serà al Local de Castellcir a les 19.00 hores gràcies als joves actors i actrius, que en el marc del projecte de cultura emprenedora a l'escola han decidit formar una cooperativa per poder finançar l'obra.

De fet, té molt sentit que en Capcigrany hagi acabat dalt d'un escenari de Castellcir, ja que la seva història acaba, precisament, al Castell de la Popa. Per tant és molt oportú que els alumnes de l'assignatura optativa de teatre de l'escola La Popa hagin fet una adaptació lliure de l'obra de Francesc Maspons i Anglasell.

Des de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Bigues i Riells s'ha col•laborat en la iniciativa a través de la donació de diversos exemplars del Capcigrany.
 
El Capcigrany de Blai Einer

El Capcigrany és una novel·la infantil de Blai Einer, el pseudònim de Francesc Maspons i Anglasell. L'obra es va publicar inicialment al fulletó col·leccionable de la revista La Mainada el 1921 i posteriorment, en format llibre a Vic per Avel·lí Artís i Balaguer el 1922. Ambdues obres compten amb il·lustracions de Josep Serra i Massana i l'autor va dedicar la novel·la a la seva tieta paterna, l'escriptora Maria de Bell-Lloc.

En Capcigrany és un follet que viu al bosc de l'Aligué, als Cingles de Bertí, amb els seus fills. El follet se sent vell, infeliç i incomprès pels seus descendents, per això decideix emprendre un viatge a la recerca de la felicitat. Aquest desig el farà viure un reguitzell d'aventures i a conèixer un munt de personatges màgics.