El Centre Cívic i Cultural el Rieral funcionarà amb plaques fotovoltaiques

30/11/2021
Aquesta acció, finançada per la Diputació de Barcelona, permetrà un estalvi del 15% en l'electricitat de l'equipament.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai instal·larà plaques fotovoltaiques a l'edifici del Centre Cívic i Cultural el Rieral. Aquesta acció forma part del projecte finançat amb fons FEDER de la Diputació de Barcelona per instal·lar plaques solars a les cobertes d'un total de 37 municipis de menys de 20.000 habitants, de la província de Barcelona.

Actualment, ja s'ha enllestit l'informe per aprovar per decret d'alcaldia el projecte per a la instal·lació de les plaques. Un cop aprovat el projecte executiu l'obra es podrà executar durant el 2022. Aquesta acció permetrà un estalvi del 15% del total del consum energètic de l'equipament.

 
 
Jesús Cano, regidor de Medi Ambient ha valorat l'actuació: "Aquest és un edifici amb un gran consum energètic i instal·lar plaques al terrat de l'immoble servirà perquè una part d'aquest consum sigui a compte d'energies netes i renovables. Amb aquesta acció el municipi fa un petit pas vers a un model de sostenibilitat i netedat energètica que des de l'administració pública cal aplicar".

El consistori es farà càrrec de totes les despeses de legalització, conservació, manteniment i funcionament que es produeixin a partir de la data d'entrega i posada en marxa.