Circ per Sant Sebastià i titelles per Sant Vicenç

15/1/2020
Bigues i Riells del Fai tornen a festejar els seus patrons el 20 i el 22 de gener amb novetats.
El municipi de Bigues i Riells celebra els patrons d’ambdós pobles durant el mes de gener. Enguany, Sant Sebastià, la festa del vot de poble de Bigues, serà el dilluns 20 de gener, i Sant Vicenç, el patró de Riells del Fai, cau en dimecres 22 de gener.

Sant Sebastià circense

Bigues festejarà el vot de poble amb una caminada a Sant Sebastià, on es troba l’Església de Sant Pere i Sant Pau de Bigues. L’excursió sortirà a les 9.45 hores del Centre Cívic i Cultural el Rieral i el guiatge anirà a càrrec del GEBRACB i de Jaume Roger.

Seguidament, a les 11.30 hores, a la plaça de l’Església, es farà el tradicional esmorzar de Sant Sebastià, a càrrec de la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau de Bigues. A les 12.30 hores hi haurà una missa en honor de Sant Sebastià en motiu del vot de poble.

A la tarda es farà l’habitual xocolatada, a les 17.30 hores davant del Centre Cívic i Cultural el Rieral. A continuació, la novetat d’enguany: “El TAP a prova de circ! ”, el primer cabaret de circ de l’equipament, que tindrà lloc a les 18.30 hores al Teatre Auditori Polivalent.

Biguetans i riellencs podran viure la màgia de l’acròbata, volar amb les trapezistes, emocionar-se amb el malabarista, al•lucinar amb els equilibris impossibles del showman i vigilar amb les voltes del físic. Tot plegat, amb entrada gratuïta a càrrec d’artistes de circ de la comarca.
 
 
Finalment, a les 20.00 hores, la sardinada de rigor amb torrades i vi posarà el punt final a la diada de Sant Sebastià a la plaça de Miquel Bosch.

Sant Vicenç titellaire

Riells del Fai, el 22 de gener, celebrarà la festa en honor al seu patró: Sant Vicenç. A les 12.30 hores del dimecres tindrà lloc la missa en honor de Sant Vicenç a l’església amb el mateix nom. A les 13.00 hores es farà el típic piscolabis a la plaça de Riells del Fai.

A la tarda, a les 17.00 hores, hi haurà tallers per a la mainada al Centre Cívic de Riells del Fai. A les 18.00 hores tindrem novetats: la companyia Festuc Teatre representarà “Adéu Peter Pan”, un espectacle de titelles tendre, sensible i divertit, a partir de l’adaptació del conte clàssic del nen que no volia créixer. L’entrada serà gratuïta i al final de l’actuació hi haurà una xocolatada per tots els infants.

A les 19.00 hores, a la Plaça de Riells del Fai, es farà la tradicional ballada de sardanes. A les 20.00 la sardinada amb torrades i vi tancarà la jornada dedicada al patró Sant Vicenç.