Club de lectura virtual per a joves

24/5/2023
La biblioteca posa en marxa una proposta destinada a persones de més de 14 anys que els vingui de gust llegir i comentar lectures fresques des d’on sigui.
La biblioteca estrena un club de lectura virtual pensat per a joves. Les persones de més de 14 anys amb ganes de llegir i comentar lectures ho podran fer a través d’una aplicació des de qualsevol lloc del món.

Aquesta proposta busca trencar el gel amb els nous formats digitals, a través de l’aplicació de missatgeria Tellfy, que servirà com a plataforma de comunicació entre les persones participants i qui moderi el club.

La primera obra que es llegirà i comentarà serà el primer volum del còmic Heartstopper, d’Alice Oseman. Aquesta novel·la gràfica, l’any passat, es va adaptar a una sèrie de 8 capítols a Netflix.

Heartstopper parla de dos nois que es coneixen a l’institut i s’enamoren, des d’una visió molt oberta, natural i sensible sobre la identitat sexual, l’amor, l’amistat, l’autodescobriment i les emocions.

 
 
Per participar-hi només cal contactar amb la biblioteca, que facilitarà l’enllaç per accedir al préstec virtual de l’obra, a través de l’eBiblio. Hi ha temps per inscriure-s'hi fins el 30 de juny.

La dinàmica serà semblant a la dels clubs de lectura presencials. En un primer moment, a través d’un vídeo i amb el suport d’altres documents, la persona encarregada de conduir el club donarà pautes, orientacions i claus de lectura.

Després, durant el període de lectura, es podran exposar els dubtes i/o comentaris a través de la plataforma Tellfy. Finalment, el 20 de juliol, es farà una videoconferència per comentar l’obra de manera conjunta a través de l'aplicació.