Comença la segona fase de les obres de reurbanització de l'avinguda de Santa Eulàlia

11/1/2023
Avui han començat els treballs al carrer del Romaní, que quedarà tallat fins el mes de maig aproximadament.
L'Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha iniciat avui el segon tram de les obres d'urbanització de l'avinguda de Santa Eulàlia. Els treballs afecten el carrer del Romaní, que quedarà tallat fins el mes de maig aproximadament.

El trànsit es desviarà, en aquesta segona fase, pels carrers interiors del barri de la Font del Bou, d’acord amb el plànol adjunt. La circulació serà en alguns carrers de doble sentit i en altres d’un únic sentit i en alguns trams estarà prohibit l’aparcament.

A més, també comença la reparació del carrer del Boix, que ha patit un augment de trànsit els darrers mesos arran del desviament de vehicles.

La informació de les diverses incidències que hi pugui haver (dels talls previstos i la seva durada, així com dels possibles recorreguts alternatius) s’anirà actualitzant al lloc web de l’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai. De fet, el consistori ha generat un apartat ad hoc per mantenir el veïnat informat. L’última hora de les obres es podrà consultar a l’apartat: Incidències a la via pública, a l'apartat Viure a BIR.
 
 
Què s'està fent?
Amb l'obra es refaran les superfícies pavimentades de l'avinguda de Santa Eulàlia, s'introduiran noves solucions de transport, d'accessibilitat i d'estacionament i es milloraran les instal·lacions al llarg del vial (substitució del clavegueram i millora de la instal·lació de l'enllumenat públic).

Aquesta és una actuació de gran format, amb obra superficial als paviments i obra soterrada per millorar el clavegueram; la instal·lació d'aigua potable i d'enllumenat públic, que requereixen de millores, i substitució de parts de la xarxa. La superfície aproximada d'actuació és de 9.540 m², amb una distància total de 1.060 m.

A la Junta de Govern Local del 24 de març del 2022, es va aprovar l'adjudicació del contracte de les obres a la mercantil Garriga Obres i Serveis, SL, per un import de 854.597,59 €, amb unes obres de millora del volum d'obra valorades en 6.967,02 € i 11.036,84 €. El preu de l'adjudicació ha estat molt millor al de licitació, amb una baixa de 385.387,02 €, ja que el projecte estava valorat en 1.239.984,61 €.
Plànol del desviament de trànsit

Plànol del desviament de trànsit