Comencen les obres del nucli històric de Riells del Fai

4/10/2022
La plaça i els carrers adjacents es remodelaran per oferir prioritat als vianants.
Convertir el nucli històric de Riells del Fai en lloc de trobada i intercanvi, on habitar, treballar i moure’s sense haver de renunciar a un entorn de qualitat. Aquest és l’objectiu del projecte d’urbanització de la plaça de Riells i el seu entorn.

Les obres d’aquest projecte ja han començat i la seva idea és convertir el nucli històric del poble en un àmbit ben comunicat tant amb el centre cívic com amb la parada d’autobús.

D’aquesta manera, el projecte preveu convertir la plaça de l’església de Riells, el carrer de la Sagrera, el carrer de ca l'Unyó i una de les voreres del carrer de Mossèn Jaume Plans en un espai de prioritat per a vianants.

Es pavimentarà de nou tot l’àmbit amb una plataforma única per tal de facilitar el pas dels vianants.

L’obra contempla les característiques cromàtiques del paisatge per tal de no desentonar. Per exemple, seguint els tons vermellosos dels Cingles de Bertí, es realitzarà el nou paviment amb maó.

A més, a la plaça, també es s'hi plantarà un arbre i s'hi col·locarà nou mobiliari urbà.

També es farà de nou el clavegueram, la xarxa d'aigua potable i l’enllumenat de la plaça.

 
 
D'altra banda, hi ha previstes tasques arqueològiques, ja que l’espai de l’obra es troba molt a prop de l’església, fet que sol ser sinònim de troballes de restes arqueològiques.

Amb aquests treballs es vol potenciar la imatge de centre històric de l’entorn i de la plaça principal del poble.

Aquesta obra s’ha adjudicat a Garriga Obres i Serveis SLU per un import de 396.156,54 € i un termini de 6 mesos.

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha obtingut 189.190,98 € corresponents al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya, que contribuiran a fer possible la nova plaça de Riells del Fai.