La Comissió de seguiment del pressupost 2020 avança a bon ritme

14/8/2020
Des del juny els portaveus es reuneixen i han aprovat tres línies de treball per a la contingència de la COVID-19.
Al ple del 6 de maig es va aprovar la creació i composició de la Comissió de seguiment del pressupost 2020. Tots els grups municipals hi van votar a favor, ja que es tracta d'una iniciativa que proposa un seguiment sense majories.

Es tracta de fer front a l'escenari de la COVID-19 de manera conjunta. La voluntat de l'equip de govern a l'hora d'impulsar aquesta comissió és la de fomentar la presa de decisions sense color polític i apel•lar a la unitat d'acció.

El president de la Comissió de seguiment del pressupost 2020, Joan Vila, de l'Agrupació Veïnal Bigues i Riells, ha explicat les tres línies de treball que s'han consensuat a les sessions que se celebren, des del mes de juny, telemàticament.

Joan Vila ha valorat positivament el desenvolupament de les sessions de la Comissió: "Aquesta experiència, pionera en la història del Consistori, funciona molt bé. L'objectiu de la Comissió és trobar solucions a la situació actual a través del consens".

Vila ha volgut destacar també la "predisposició de l'equip de govern i la voluntat de tots els grups polítics municipals per fer un front comú per respondre davant l'escenari derivat de la irrupció de la COVID-19".

Per part seva, Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, ha emfasitzat en la col•laboració de totes les formacions polítiques i dels regidors durant la crisi sanitària: "Hi ha hagut una gran predisposició per part de tothom amb la màxima responsabilitat en tot moment i l'acceptació per tirar endavant aquesta Comissió conjunta n'és el millor exemple".

Galiano també ha mostrat el seu agraïment per la feina feta i ha destacat la capacitat de Bigues i Riells per deixar de banda els colors polítics i les majories per focalitzar-se en el treball i les solucions: "Aquest és un exercici de maduresa política en què el beneficiari directe és la ciutadania del municipi".

 
 
3 línies de treball i 80.000 € per afrontar l'escenari actual

La Comissió proposa tres vies per gestionar la situació de crisi sanitària i econòmica derivada de la irrupció de la COVID-19.

En primer lloc, s'ha decidit no cedir voluntàriament els romanents a l'Estat.

En segon lloc, es preveu la contractació de personal municipal fins a finals d'any a través de plans d'ocupació. Seran quatre llocs de treball pensats per a persones de Bigues i Riells que s'hagin quedat a l'atur a causa de la COVID-19.

Les tasques laborals seran de suport a tot allò derivat de la crisi sanitària, des de controlar accessos als equipaments i als espais protegits fins a informar de les mesures sanitàries a la població.

En tercer lloc, es donarà suport al comerç i a les activitats econòmiques. Es bonificarà part de la taxa de les escombraries comercials, la taxa d'ocupació de via publica per les terrasses i part de la taxa del mercat setmanal.

A més, la Comissió ha demanat la redacció de plans de Protecció Civil per a tot el municipi que tractin específicament la pandèmia. D'aquesta manera, es vol preparar el personal municipal per coordinar-se en cas de viure unes circumstàncies semblants a les del mes de març.

Les tres línies de treball esmentades es duran a terme amb 80.000 €, procedents de diverses partides de despesa del pressupost. A més, per tal d'agilitzar els tràmits, les accions es podran resoldre mitjançant decret d'alcaldia.