Comunicat de fi d'alerta del PROCICAT vents i pas a prealerta

30/1/2015
Es reprenen les activitats amb total normalitat.
Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions en el territori, correspon posar fi a la fase d'Alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per risc de vent i passar a la situació de PREALERTA.

Un cop reunit el Comitè Tècnic del Pla PROCICAT per risc de vent, i, en base a les previsions meteorològiques previstes per a aquest cap de setmana, així com a la situació de normalitat respecte a les incidències ocorregudes durant la nit i matinada, el director de Pla decideix desactivar la fase d’alerta i passar a la situació de Prealerta. Durant el dia d’avui es manté l’afectació a tot el territori disminuint a partir de mitja tarda.

La previsió meteorològica indica que l’episodi continua durant el cap de setmana amb molta menys intensitat. Per dissabte, l’afectació territorial es centra a la meitat sud del país i de cara a diumenge es preveu que quedin afectats els extrems sud i nord de Catalunya.
Durant el dia d’avui, el vent bufarà de component oest i les ratxes màximes s’assoliran sobretot a zones elevades. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà extensa. Per dissabte i diumenge el vent bufarà de component nord i oest. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada serà local.

En relació a les incidències ocorregudes, el 112 ha rebut durant l’episodi 408 trucades que han generat 335 expedient, essent la majoria dels quals deguts a caigudes de cobertes lleugeres, arbres, obstacles a la via i mobiliari urbà.

En base a la última informació emesa pel CECAT es reprenen les activitats amb total normalitat a no ser que canviïn les condicions climatològiques.