Confinament comarcal i toc de queda tota la setmana

22/12/2020
La Generalitat ha modificat les restriccions i ha elaborat un nou certificat per a la mobilitat durant les festes.
Ahir, dilluns 21 de desembre, van entrar en vigor les noves restriccions de la Generalitat de Catalunya. La principal novetat és el confinament comarcal. Si bé fins ara hi podia haver lliure mobilitat dins del territori català de dilluns a dijous i de divendres a diumenge hi havia confinament municipal, ara es passa a poder moure's només dins de la comarca cada dia de la setmana.

Les noves mesures, en principi, tenen vigència fins l'11 de gener i incorporen una nova modalitat de certificat d'autoresponsabilitat pensat per les festes.

A partir de demà, 23 de desembre i fins el 6 de gener, a banda dels motius justificats, s'incorpora a la llista la visita de familiars o persones properes per celebrar Nadal al lloc de residència habitual d'aquestes. És a dir, que es podrà sortir de la comarca i del país si es tracta de visitar membres d'una bombolla de convivència.

Confinament nocturn durant els dies festius de Nadal

Les activitats socials es podran ampliar a un màxim de deu persones, sempre que, com a molt, coincideixin un màxim de dues bombolles de convivència. La resta de dies se segueix amb el límit de 6 persones.

 
 
El confinament nocturn es manté des de les 22.00 hores fins a les 6.00, excepte la nit de Nadal i la nit de Cap d'any. Aquests dies el toc de queda començarà a la una de la matinada. A més la nit de Reis el toc de queda s'allargarà fins les 23.00 hores.

Hostaleria i la restauració

Els bars i restaurants podran obrir al públic per servir esmorzars i dinars, en dues franges horàries: de 7.30 a 9.30 hores i de 13.00 a 15.30 hores. Els establiments podran servir menjar per endur fins a les 22.00 hores i servir a domicili fins a les 23.00 hores.

Instal·lacions esportives interiors

Caldrà concertar cita prèvia, garantir una bona ventilació, fer les activitats grupals amb mascareta i mantenir els vestidors tancats, excepte per als usuaris de piscina.