Confinen 12 grups dels centres educatius de Bigues i Riells per prevenció

15/1/2021
El Departament de Salut ha extremat precaucions i recomana estendre el radi de confinaments.
Avui hi ha dotze grups de centres educatius confinats a Bigues i Riells. A l'Institut Maria de Bell-Lloc hi ha nou classes confinades, a l'escola El Turó, dues, i a l'escola El Colomer, una. Tot i l'alt nombre de persones confinades només s'han registrat cinc casos positius en total.

El fet que s'hagi decidit aïllar un nombre tan elevat de persones es deu als nous protocols del Departament de Salut. És a dir, que, avui, el criteri per confinar segons contacte i exposició a un cas positiu ha canviat. El Departament ha extremat les mesures de precaució atesa l'evolució de la pandèmia.

En el cas de l'institut es tracta d'un docent que impartia matèria a la majoria de grups del centre i això ha fet que el confinament del centre fos exponencial.

 
 
El Consistori i les direccions dels centres estan treballant perquè es facin proves PCR a l'alumnat afectat tan aviat com sigui possible.

El Consistori dona suport als centres educatius i recorda que en el cas dels confinaments de les classes del primer trimestre, els casos positius no havien estat fruit de contagis a les aules, ja que els centres segueixen estrictament les mesures de seguretat sanitària.

L'Ajuntament seguirà informant de l'evolució dels esdeveniments.