Situació sanitària de la comarca
Durant el Consell d'Alcaldies, el referent del Departament de Salut al Vallès Oriental va informar de les xifres d'incidència acumulada (nombre de PCRs positius en pacients nous que hi ha hagut en la darrera setmana per cada 100.000 hab) que, segons xifres del 14 de julol, estaria en 3,5 al Vallès Oriental Central, 3,1 al Baix Vallès i 1,8 al Baix Montseny (la mitjana a Catalunya és de 29 i a la regió sanitària Nord és de 7,7).
Pel que fa als ingressos, en aquests moments hi ha 1 pacient a l'Hospital de Granollers i 2 al de Mollet.
El delegat del Govern va agrair als ajuntaments la seva col·laboració durant la situació d'emergència i va insistir en el missatge que "la situació de normalitat no ha arribat". Juli Fernández també va afegir que "poden aparèixer brots que cal controlar, però qui té la capacitat més important de tallar aquestes cadenes és cadascú".
Joan Galiano, alcalde de Bigues i Riells, va valorar el debat de la trobada: “Ara, més que mai, és important que hi hagi una comunicació fluida entre el Govern i el món local. Per aquest motiu, municipis com Bigues i Riells vam demanar, el mes de maig, que se celebressin trobades com aquesta”.
Galiano defineix aquestes reunions com “una eina molt útil per fer un front comú entre alcaldies”.
L’alcalde va preguntar, en nom de Bigues i Riells, per les inversions de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) al manteniment de lleres. L'adjunt a la Gerència per a la Coordinació Territorial de l’Agència Catalana de l’Aigua, Diego Muxó, va explicar les dues línies de subvencions que sortiran per a municipis, una de 4 milions d’euros per a protecció davant de riscos d’inundació en zona urbana i una altra d’1,4 milions d'euros per a manteniment de lleres.