El Consell Veïnal de Bigues i Riells del Fai tracta la comunicació

18/2/2022
Els participants van compartir la seva visió de la difusió dels actes del consistori i van participar en un cas pràctic.
El 12 de febrer es va celebrar la quarta sessió del Consell Veïnal de Bigues i Riells del Fai, des de la seva represa. Una desena de persones es va aplegar al Teatre Auditori Polivalent per analitzar la comunicació de l’Ajuntament al municipi.

A la trobada, hi va assistir població general i entitats veïnals, en representació de Can Barri, Can Fabrera, Can Regasol, El Turó, Font de l'Alzinella, Manantials, El Diamant, Saulons d'en Déu i Castell de Montbui.

Per part del consistori hi van assistir l'alcalde, presidenti regidor de comunicació, Joan Galiano, la regidora de Participació Ciutadana i de Noves Tecnologies, Administració electrònica i Transparència, Margarida Fontcuberta, i l'equip tècnic de la regidoria de participació ciutadana i de comunicació.

La sessió es va dividir en tres parts.

En primer lloc, es va fer una dinàmica per diagnosticar quina percepció té la ciutadania de la comunicació que es fa des del consistori, a través de preguntes com ara: quins canals de comunicació coneixes? què en penses de elBiR? o bé creus que els cartells són una eina eficaç de comunicació?

En segon lloc, l’equip de comunicació va exposar els canals de comunicació, tant físics com digitals, de l’Ajuntament, i va resoldre dubtes i va recollir suggeriments.

En tercer lloc, es van dividir lespersones participants en grups, per dur a terme un cas pràctic sobre com comunicar un acte de l’Ajuntament. Les participants van haver d’explicar quins canals farien servir i en quin espai temporal, tenint en compte la demografia del municipi i el pressupost real de l’àrea de Comunicació.
 
 
Finalment, es van exposar les conclusions tant de les persones participants com de l’equip de comunicació.

Al final de la jornada es va votar el tema sobre el pròxim consell i les emergències va ser la qüestió triada.

Com participar-hi?

Qui s'hi vulgui afegir només ha d'enviar un correu a participaciociutadana@biguesiriells.cat indicant nom i cognoms, en quina zona del municipi resideix i explicar per què hi vol participar i què hi vol aportar.

Què implica participar-hi?

Formar part del Consell Veïnal suposa trobar-se cada dos mesos per treballar temàtiques que preocupin la població del municipi. Es requereix una participació mínima d'un any (un curs escolar), des del respecte i la tolerància.

Qualsevol persona habitant del municipi hi pot participar. Actualment, manca representació dels barris de Can Carreras, Font del Bou, Can Traver i El Rieral i dels barris de Riells del Fai. També falta participació de persones que viuen en masies o bé cases aïllades. També es busca una representació paritària i per això es fa una crida a les dones.
Arxiu de Bigues i Riells del Fai

Arxiu de Bigues i Riells del Fai